Gătește Pipote de pui cu morcovi caramelizați
Timp de preparare
45 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 500 g pipote de pui
- 4-5 morcovi mari
- 1 ceapă medie
- 3-4 linguri ulei de măsline sau floarea-soarelui
- 2-3 linguri de zahăr brun sau miere
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- 1 lingură oțet balsamic
- pătrunjel proaspăt pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea pipotelor.
Curățăm pipotele de pui și le clătim bine. Apoi le punem la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 40-50 de minute, până când devin fragede.
După ce sunt fierte, le scurgem bine. Într-o tigaie, adăugăm 2 linguri de ulei și călim ceapa tăiată mărunt până devine aurie.
Adăugăm pipotele fierte și le călim împreună cu ceapa pentru 10-15 minute, până când capătă o ușoară crustă aurie.
Le condimentăm cu sare și piper, apoi le lăsăm deoparte.
Caramelizăm morcovii.
Curățăm morcovii, îi clătim bine și îi dăm pe răzătoarea mare sau îi tăiem în felii foarte subțiri, rotunde.
Într-o altă tigaie, încălzim 1-2 linguri de ulei și adăugăm morcovii. Îi călim timp de 5-7 minute la foc mediu, până încep să se înmoaie.
Adăugăm zahărul brun sau mierea peste morcovi și continuăm să-i gătim, amestecând ocazional, până când devin caramelizați și aurii (aproximativ 5-10 minute). Adăugăm oțetul balsamic, și îi mai amestecăm ușor pentru a se aromatiza bine.
După ce pipotele sunt bine rumenite, adăugă morcovii caramelizați peste ele.
Amestecăm bine și mai gătim totul împreună pentru 5 minute, astfel încât aromele să se îmbine.
La final, adăugăm usturoiul tocat și mai lăsăm mâncarea pe foc 1-2 minute.
Servim delicioasele pipote de pui cu morcovi caramelizați, decorate cu pătrunjel proaspăt tocat. Pentru garnitură putem prepara cartofi sau orez.
Spor și poftă bună!
COMENTARII