Rețete de post

Pizza cu ciuperci și ardei, de post

Pizza nu poate fi decât delicioasă, indiferent de combinația ingredientelor pentru topping. De data aceasta, pentru că suntem în post, avem pentru voi o rețetă de pizza cu ciuperci și ardei, de post.

Combinația dintre ciuperci cu ardei și sosul de roșii este foarte gustoasă, mai ales cu aluatul crocant de pizza.

Tot din categoria rețetelor de pizza de post, de pe blog, vă mai recomandăm și rețeta de pizza marinara. Este unul dintre cele mai simple tipuri de pizza și este extrem de gustoasă și aromată. Conține ingrediente puține, dintre cele mai comune precum usturoiul și roșiile.

Aluatul pentru pizza se prepară extrem de simplu, doar din făină, apă, ulei și drojdie. Vedeți aici rețeta clasică pentru aluat de pizza. După coacere, blatul iese moale la interior și crocant pe margini. Tot așa se menține și după răcire. Nu necesită ouă sau lapte.

Cum preparăm rețeta de pizza cu ciuperci și ardei, de post

Dacă despre aluatul de pizza am povestit cum se prepară, mai rămâne să povestim despre topping. Pentru acesta folosim ciuperci albe, champignon, pe care le preparăm mai întâi la tigaie cu puțin usturoi. Și ardeii îi preparăm la tigaie, pentru a le intensifica gustul și a-i aromatiza cu usturoi.

Sosul de roșii îl pregătim tot cu usturoi și busuioc, în tigaia în care pregătim legumele. Nu îl fierbem mult, va avea suficient timp să se gătească ușor și la cuptor. Sau, putem să apelăm la sosurile deja preparate și conservate la borcan.

Vedeți aici o rețetă de sos de roșii pentru paste și pizza. Este un sos de roșii  foarte aromat, pe care îl conservăm în borcane pentru mai târziu.

Dar găsiți pe blog și alte rețete de sosuri de roșii cu diferite arome și combinații de ingrediente.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pizza cu ciuperci și ardei, de post.

Pizza de post cu ciuperci și ardei

Gătește Pizza cu ciuperci și ardei, de post

Timp de preparare

20 min

Nivel

mediu

Porții

2

Pizza cu ciuperci și ardei, de post, porționată pe hârtie de copt

Ingrediente

  • Pentru aluat de pizza:
  • 500 gr făină
  • 1/2 lingură sare de mare
  • 7 gr drojdie uscată, sau 20 gr drojdie proaspătă
  • 1/2 lingură de zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 325 ml apă călduță
  • Pentru topping:
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 4 roșii de mărime medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare și piper.

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de pizza, care necesită un timp de frământare și puțin timp de dospire.

Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul până se diluează. Apoi adăugăm puțină apă călduță și omogenizăm. Lăsăm compoziția obținută să se odihnească pentru 10 minute. Vom ști că drojdia este activată atunci când se formează bule de aer la suprafață.

Trecem făina prin sită într-un vas și o amestecăm cu sarea. La mijlocul amestecului creăm o adâncitură și punem acolo drojdia activată. Începem să turnăm uleiul și apa călduță, în timp ce amestecăm drojdia cu făina din vas. Frământăm un aluat omogen, mai întâi în vas, apoi pe masa presărată cu făină. Îl punem înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.

Aluatul va fi suficient pentru 2 pizza cu diametrul de 34-35 cm.

În timp ce se dospește aluatul, pregătim ingredientele pentru topping.

Ștergem ciupercile și tăiem în felii mai grosiere. Curățăm ardeii și îi tăiem în fâșii. Curățăm usturoiul și îl tocăm rondele. Tocăm mărunt frunzele de busuioc, apoi curățăm roșiile și le tocăm.

Punem o tigaie cu două linguri de ulei la încins și adăugăm rondelele de usturoi și câteva frunze de busuioc. Le amestecăm ușor prin ulei pentru a-l aromatiza. Apoi adăugăm ardeii și îi amestecăm prin ulei timp de un minut. Îi scoatem într-o sită.

Adăugăm în tigaie și ciupercile și le amestecăm și pe acestea timp de 2 minute. Le scoatem în sită să se scurgă.

Adăugăm în tigaie și roșiile tocate, împreună cu frunzele de busuioc, de asemeni, tocate. Adăugăm sare și piper, amestecăm timp de 4-5 minute, apoi stingem focul. Nu insistăm cu prepararea sosului de roșii la tigaie, doar îl aromatizăm.

Pentru a forma pizza cu ciuperci și ardei de post, împărțim aluatul în două părți. Întindem cele două părți de aluat în două foi circulare cu diametrul aproximativ de 34-35 cm.

Ungem aluaturile cu sosul de roșii și presărăm deasupra ciupercile și ardeii.

Coacem pizza pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius, sau până când aluatul devine crocant pe margini.

O servim simplă sau cu un plus de sos pe deasupra. Este chiar delicioasă și în varianta de post.