Gătește Pizza cu ciuperci și ardei, de post
Timp de preparare
20 min
Nivel
mediu
Porții
2
Ingrediente
- Pentru aluat de pizza:
- 500 gr făină
- 1/2 lingură sare de mare
- 7 gr drojdie uscată, sau 20 gr drojdie proaspătă
- 1/2 lingură de zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 325 ml apă călduță
- Pentru topping:
- 200 gr ciuperci champignon
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 4 roșii de mărime medie
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 5-6 frunze de busuioc
- sare și piper.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului de pizza, care necesită un timp de frământare și puțin timp de dospire.
Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul până se diluează. Apoi adăugăm puțină apă călduță și omogenizăm. Lăsăm compoziția obținută să se odihnească pentru 10 minute. Vom ști că drojdia este activată atunci când se formează bule de aer la suprafață.
Trecem făina prin sită într-un vas și o amestecăm cu sarea. La mijlocul amestecului creăm o adâncitură și punem acolo drojdia activată. Începem să turnăm uleiul și apa călduță, în timp ce amestecăm drojdia cu făina din vas. Frământăm un aluat omogen, mai întâi în vas, apoi pe masa presărată cu făină. Îl punem înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Aluatul va fi suficient pentru 2 pizza cu diametrul de 34-35 cm.
În timp ce se dospește aluatul, pregătim ingredientele pentru topping.
Ștergem ciupercile și tăiem în felii mai grosiere. Curățăm ardeii și îi tăiem în fâșii. Curățăm usturoiul și îl tocăm rondele. Tocăm mărunt frunzele de busuioc, apoi curățăm roșiile și le tocăm.
Punem o tigaie cu două linguri de ulei la încins și adăugăm rondelele de usturoi și câteva frunze de busuioc. Le amestecăm ușor prin ulei pentru a-l aromatiza. Apoi adăugăm ardeii și îi amestecăm prin ulei timp de un minut. Îi scoatem într-o sită.
Adăugăm în tigaie și ciupercile și le amestecăm și pe acestea timp de 2 minute. Le scoatem în sită să se scurgă.
Adăugăm în tigaie și roșiile tocate, împreună cu frunzele de busuioc, de asemeni, tocate. Adăugăm sare și piper, amestecăm timp de 4-5 minute, apoi stingem focul. Nu insistăm cu prepararea sosului de roșii la tigaie, doar îl aromatizăm.
Pentru a forma pizza cu ciuperci și ardei de post, împărțim aluatul în două părți. Întindem cele două părți de aluat în două foi circulare cu diametrul aproximativ de 34-35 cm.
Ungem aluaturile cu sosul de roșii și presărăm deasupra ciupercile și ardeii.
Coacem pizza pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius, sau până când aluatul devine crocant pe margini.
O servim simplă sau cu un plus de sos pe deasupra. Este chiar delicioasă și în varianta de post.
COMENTARII