Gătește Porridge cu mere în sos caramel
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- Pentru porridge:
- 200 gr fulgi de ovăz
- 500 ml lapte
- 50 gr zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 1 praf de sare.
- Pentru mere în sos caramel:
- 2 mere roșii
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 50 gr unt
- 1 linguriță de apă
- 100 gr zahăr
- 200 ml smântână pentru frișcă.
Mod de preparare
Pentru prepararea porriddge-ului mai întâi punem laptele într-o oală înaltă, la fiert. Adăugăm un praf de sare, zahărul și miezul păstăii de vanilie. Amestecăm pentru a se dizolva zahărul și sarea, apoi adăugăm fulgii de ovăz. Amestecăm cu o spatulă și fierbem fulgii de ovăz cu lapte timp de 4-5 minute. Apoi stingem focul, acoperim oala și lăsăm fulgii de ovăz să se mai hidrateze până când pregătim merele.
Pentru a prepara mere în sos caramel, mai întâi preparăm sosul.
Punem apa într-o crăticioară, adăugăm zahărul și îl lăsăm să se topească. Apoi adăugăm untul și amestecăm până când și acesta este topit.
Turnăm treptat smântâna lichidă, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizare. Mai fierbem sosul caramel 7-8 minute, apoi stingem focul și lăsăm sosul deoparte.
Spălăm merele, le tăiem în jumătăți și îndepărtăm cotoarele. Apoi le tăiem în felii nu foarte subțiri și le punem într-o tigaie. Presărăm scorțișoară peste ele, apoi turnăm sos caramel fierbinte și amestecăm merele pentru a se pătrunde ușor.
Punem câte o porție de porridge în boluri și adăugăm deasupra felii de mere cu sos caramel.
Este foarte gustos acest porridge cu mere în sos caramel, atât cald, cât și rece.
COMENTARII