Dulciuri

Porridge cu mere în sos caramel

Dacă obișnuiți să consumați fulgi de ovăz la micul dejun, cu siguranță vă vor plăcea și sub formă de desert. Vă recomand să începeți cu rețeta de porridge cu mere în sos caramel.

Porridge este un amestec de fulgi de ovăz cu lapte, care se fierbe la foc mic spre mediu, până când aceștia se hidratează și absorb tot laptele. De obicei, procesul de fierbere este foarte rapid, cam în 3-4 minute porridge-ul va fi gata. De obicei acesta se servește simplu, la micul dejun, dar rețeta se poate adapta după propriul gust.

Ovăzul are un conținut ridicat de fibre, mult necesare sistemului digestiv. Mai reprezintă și o sursă bogată de vitamina E, zinc, cupru, fier, mangan, proteine si magneziu. Așadar, merită din plin să-l includem în alimentație, fie la micul dejun, fie ca și desert.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de desert cu fulgi de ovăz și iaurt, gustos, sățios și destul de hrănitor. Poate fi preparat simplu, dar și cu adaos de fructe proaspete, fructe din compot sau confiate.

Iar din categoria deserturilor de post vă invităm să încercați rețeta de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Biscuiții sunt absolut delicioși, fără adaos de zahăr și pot fi savurați chiar și de cei mici.

Cum preparăm rețeta de porridge cu mere în sos caramel

Despre porridge am specificat mai sus ce înseamnă și cum se prepară. Poate fi îndulcit sau lăsat simplu, pentru că va fi servit cu felii de mere în sos caramel. Sosul caramel se prepară simplu, din zahăr cu unt și smântână. Apoi se adaugă merele feliate și aromatizate cu scorțișoară.

Este un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos.

Găsiți pe blog și rețeta clasică pentru sos caramel preparat în casă.

Mai găsiți și alte rețete de deserturi pe bază de fulgi de ovăz, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de porridge cu mere în sos caramel.

Bol alb cu fulgi de ovăz cu lapte și felii de mere cu sos caramel

Gătește Porridge cu mere în sos caramel

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

4

Porție de porridge cu mere în sos caramel în bol alb, alături de un set de ceai și o lingură

Ingrediente

  • Pentru porridge:
  • 200 gr fulgi de ovăz
  • 500 ml lapte
  • 50 gr zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare.
  • Pentru mere în sos caramel: 
  • 2 mere roșii
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță de apă
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml smântână pentru frișcă.

 

Mod de preparare

Pentru prepararea porriddge-ului mai întâi punem laptele într-o oală înaltă, la fiert. Adăugăm  un praf de sare, zahărul și miezul păstăii de vanilie. Amestecăm pentru a se dizolva zahărul și sarea, apoi adăugăm fulgii de ovăz. Amestecăm cu o spatulă și fierbem fulgii de ovăz cu lapte timp de 4-5 minute. Apoi stingem focul, acoperim oala și lăsăm fulgii de ovăz să se mai hidrateze până când pregătim merele.

Pentru a prepara mere în sos caramel, mai întâi preparăm sosul.

Punem apa într-o crăticioară, adăugăm zahărul și îl lăsăm să se topească. Apoi adăugăm untul și amestecăm până când și acesta este topit.

Turnăm treptat smântâna lichidă, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizare. Mai fierbem sosul caramel 7-8 minute, apoi stingem focul și lăsăm sosul deoparte.

Spălăm merele, le tăiem în jumătăți și îndepărtăm cotoarele. Apoi le tăiem în felii nu foarte subțiri și le punem într-o tigaie. Presărăm scorțișoară peste ele, apoi turnăm sos caramel fierbinte și amestecăm merele pentru a se pătrunde ușor.

Punem câte o porție de porridge în boluri și adăugăm deasupra felii de mere cu sos caramel.

Este foarte gustos acest porridge cu mere în sos caramel, atât cald, cât și rece.