Gătește Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru blat de pandișpan cu vișine:
- 6 ouă
- 175 gr zahăr
- 150 gr făină
- 150 gr vișine din compot
- 100 ml rom
- 1 linguriță esență de rom
- un vârf cuțit sare
- Pentru mousse de ciocolată:
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 400 ml frișcă lichidă
- 150 gr unt gras
- 10 g gelatină
- 150 gr vișine din compot
- Pentru glazură:
- 200 gr ciocolată amăruie
- 1-2 linguri frișcă lichidă
- 50 gr unt
Mod de preparare
Preparăm blatul de pandișpan cu vișine.
Mai întâi scurgem bine vișinele din compot și le punem în rom pentru 30 de minute. Apoi se vor scurge bine.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri și mixăm spumă albușurile, presărate cu puțină sare. Apoi adăugăm, treptat zahărul, mixând în continuare până când obținem o bezea fermă. Încorporăm în bezea unul câte unul, gălbenușurile, apoi esența de rom, făina în ploaie și vișinele scurse.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 28/40 cm și întindem compoziția de pandișpan în ea.
Coacem blatul de pandișpan cu vișine pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.
Pentru a prepara mousse de ciocolată, punem frișca într-un vas pe foc. O lăsăm până se încălzește bine, dar fără a atinge punctul de fierbere. Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm energic până când se topește ciocolata și se omogenizează crema. Apoi o lăsăm la răcit. Când este rece introducem mixerul în ea și o mixăm până când devine cremoasă. Apoi o amestecăm cu untul, spumat și el și adăugăm gelatină hidratată în puțină apă, apoi diluată ușor la bain marie. Adăugăm vișinele ținute în rom, ca și la pandișpan, dar tăiate în jumătăți. Întindem mousse-ul de ciocolată cu vișine peste pandișpanul din tavă și punem tava la frigider pentru cel puțin o oră, sau până când crema devine fermă.
Înainte de a scoate tava de la rece, preparăm glazura de ciocolată.
Punem ciocolata ruptă în bucăți, într-un vas la bain-marie, împreună cu frișca și untul. Amestecăm continuu, până când se omogenizează compoziția, apoi o întindem rapid, peste crema de ciocolată cu vișine, întărită deja.
Punem din nou tava cu prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot la frigider pentru încă o oră, apoi o putem porționa frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII