Gătește Prăjitură cu brânză și caise, simplă și delicioasă
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 4 ouă medii
- 150 gr zahăr
- 150 ml ulei
- 250 gr brânză Philadelphia
- 250 gr făină
- 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 22 de caise nu foarte coapte
- 30 gr zahăr vanilinat
Mod de preparare
Începem cu pregătirea caiselor pe care le spălăm și le ștergem, apoi le spargem în două și îndepărtăm sâmburii. Le lăsăm deoparte.
Apoi aducem toate ingredientele pe masa de lucru, pregătim o tavă de 30/40 cm în care punem hârtie de copt și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru a pregăti compoziția de prăjitură cu brânză și caise spargem ouăle în bolul mixerului. Adăugăm un praf de sare peste ele și tot zahărul. Pornim mixerul și procesăm ingredientele până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția este spumoasă.
Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția. Adăugăm brânza și din nou omogenizăm compoziția.
Amestecăm făina cu praful de copt, trecem amestecul prin sită și îl adăugăm treptat în compoziția de mai sus. Adăugăm și scorțișoara.
Omogenizăm ușor compoziția și o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt. O nivelăm uniform la suprafață. Apoi așezăm jumătățile de caise deasupra și presărăm câte puțin zahăr vanilinat peste ele.
Introducem tava în cuptor și coacem delicioasa prăjitură cu brânză și caise pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, o lăsăm să se răcească, apoi o putem porționa. Opțional, o putem decora cu zahăr pudră.
COMENTARII