Gătește Prăjitură cu caise și crumble
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
Pentru blatul de prăjitură:
- 200 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 150 g zahăr
- 3 ouă mari
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- Un praf de sare
- 100 ml lapte
- 500 g caise proaspete, fără sâmburi și tăiate în jumătăți
Pentru crumble:
- 100 g făină
- 75 g zahăr
- 75 g unt rece, tăiat în bucăți mici
- 1 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornim cuptorul la 180°C. Apoi ungem și tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 23/33 cm.
Apoi spălăm caisele și le lăsăm într-o sită, la scurs.
Preparăm blatul pentru prăjitură cu caise și crumble
Într-un bol mare, amestecăm untul moale cu zahărul până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Apoi adăugăm extractul de vanilie.
Într-un alt bol, cernem făina amestecată cu praful de copt și sarea.
Adăugăm treptat ingredientele uscate în compoziția de unt, alternând cu laptele rece. Amestecăm ușor până când se omogenizează compoziția.
Preparăm crumble
Într-un bol, amestecăm făina, zahărul și scorțișoara.
Adăugăm bucățile de unt rece și frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor până când amestecul devine asemănător cu firimiturile.
Montăm și coacem delicioasa prăjitură cu caise și crumble
Întindem aluatul în tava pregătită și îi nivelăm uniform suprafața. Așezăm deasupra jumătăți de caise, cu partea decupată în sus. Presărăm uniform amestecul de crumble peste caise.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit și coacem prăjitura pentru aproximativ 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi o transferăm pe un grătar pentru a se răci complet. O porționăm după răcirea completă!
Opțional, o decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie sau de scorțișoară.
Spor și poftă bună!
COMENTARII