Gătește Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Brownie cu cireșe
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru o tavă de 23/36 cm:
- 4 ouă, medii
- 125 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt( 82%)
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 350 gr cireșe fără sâmburi
Mod de preparare
În primul rând vom pune ciocolata ruptă împreună cu untul tăiat în cuburi și laptele într-un vas, pe foc. Amestecăm în vas până când se topesc untul și ciocolata și se omogenizează compoziția. Stingem focul și lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 10 minute.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
În două boluri separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste albușuri și introducem mixerul în ele. Le mixăm până când devin spumoase și cristaline. Apoi, adăugăm zahărul lingură cu lingură și mixăm energic până când obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile în compoziția de ciocolată ușor temperată. Omogenizăm bine compoziția și o încorporăm în bezea. Adăugăm, treptat, făina amestecată cu bicarbonatul.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 23/36 cm și întindem compoziția cu ciocolată în ea.
Deasupra presărăm cireșele fără sâmburi și coacem minunata prăjitură cu ciocolată și cireșe pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm prăjitura să se răcească bine înainte de a o porționa.
O putem decora cu zahăr pudră, sau cu glazură de ciocolată. Este delicioasă și merită preparată!
COMENTARII