PRAJITURA CU CREMA GANACHE

50+180 min

mediu

24 portii

In week-end,dupa o masa copioasa la care am servit cotlet cu ciuperci si sos de usturoi,a urmat si un desert minunat.As fi vrut sa refac amandine,preferatele noastre dar am uitat sa cumpar unt,asa ca m-am limitat la ingredintele pe care le aveam la indemana si tot am combinat ceva.A iesit o delicioasa prajitura cu crema ganache pe care o voi repeta cat de curand .

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata neagra  (sau cu lapte )
  • 1/2 esenta de rom
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • bombonele de zahar colorate pentru decor

 

Mod de preparare prajitura cu crema ganache

Blatul:separam ouale,albusurile se bat spuma,apoi adaugam si zaharul ,mixand continuu.Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si le incorporam la albusuri.

Adaugam si cacaoa cernuta ,faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Amestecam usor pana ce compozitia se omogenizeaza ,apoi  o turnam intr-o tava (23×31 cm )acoperita cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180-190°C , in jur de  30-35 de minute .

Cat timp se raceste blatul pregatim crema.Smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara si o incalzim pana ajunge la punctul de fierbere .Stingem focul si punem ciocolata rupta bunatele , apoi amestecam pana se topeste ciocolata.

Punem la frigider cateva ore sau la congelator 30 de minute.Cand este complet rece adaugam jumatate din esenta de rom si  mixam pana isi dubleaza volumul.

Siropul se face foarte simplu:topim zaharul apoi adaugam apa si fierbem pana ce caramelul se dizolva complet,iar dupa ce s-a racit adaugam cealalta  jumatate  de esenta de rom.

Acum putem trece la asamblarea prajiturii:Blatul il taiem pe jumatate iar prima foaie o siropam bine cu 1/2 din cantitatea de sirop.

Crema o impartim in mod egal si o parte o intindem uniform pe prima foaie de blat.

Acoperim cu cealalta parte de blat,siropam iar cu crema ramasa decoram suprafata prajiturii.Eu am pus-o intr-un sac a poche si am decorat dupa imaginatie,apoi am presarat cateva bombonele de zahar colorate.

Punem prajitura cateva ore la rece si portionam dupa dorinta.Delicioasa.Pofta buna!

praj-cu-cioco-074
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

53 comentarii la “PRAJITURA CU CREMA GANACHE”

  1. Delicioasa si este si insiropata…de cand cu caldurile astea n-am mai facut nimic cu ciocolata dar acum mi-ai facut o poftaaaaa!Trebuie sa combin ceva zilele astea caci mi-a ramas gandul la a ta!
    Te-am pupat si-ti doresc o seara minunata!!!

  2. Eu nu stiu, cum reusiti voi sa taiati un blat dreptunghiular de prajitura pe lung? Eu abia il tai pe cel de tort si nici ala nu e uniform… Sunt chiar anti-talent la asa ceva.
    Am gura plina de apa de la prajitura ta!

    1. exista in comert un tip de cutit cu lama foarte lunga e de mare ajutor la aceste blaturi ,numai bine si spor .

  3. Bucate apetisante ma bucur ca ti-am facut pofta,cat despre taiatul blatului,nici almeu nu e taiat perfect pe jumatate,dar a fost delicioasa prajitura,pupici!

  4. In primul rand,scuze ca postez ca „anonim”.
    Problema mea e urmatoarea:mi se taie crema ganache de fiecare data.Urmez cu sfintenie cantitatile si cu toate acestea,in momentul in care incep sa mixez crema,se taie.Mentionez ca am facut crema ganache doar cu ciocolata cu lapte(Milka,cam de fiecare data).
    Care e secretul sa-mi iasa si mie o crema ca lumea?

    1. Buna.Nu pot sa-mi dau seama care este problema cu crema de se taie.Folosesti smantana lichida pentru frisca sau frisca lichida?
      O lasi suficient sa se raceasca la frigider?
      Tipul de ciocolata folosit nu cred ca afecteaza in vre-un fel rezultatul fina.
      Te rog sa-mi raspunzi aici sau te astept pe pagina de fb pentru o discutie mai amanuntita.
      O rezolvam pana la urma! 😉

    2. Folosesc frisca lichida,aici unde sunt nu se gaseste smantana pentru frisca :(…sau poate nu am cautat bine…

      De lasat la racit,o las de obicei toata noaptea sau cateva ore,daca nu am timp.

  5. De mult caut reteta acestei creme. Sper sa iasa, ca arata super!!! Am si eu pe blogul meu (reteta-de-acasa.blogspot.ro) o gramada de retete explicate pas cu pas si exemplificate cu muuulte poze. Mereu insa sunt tentata sa incerc ceva nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.