AMANDINE

Amandine , una din prajiturile noastre preferate , siropata ,cremoasa si absolut delicioasa . Reteta nu este deloc complicata ,urmarind cativa pasi  obtinem o prajitura grozava ,ciocolatoasa ,pe placul tuturor .

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • un praf de sare
  • 40 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 130 gr de faina
  • Crema
  •  3 oua
  • 150 g zahar
  •  2 linguri de cacao
  • 250 de g unt
  •  o esenta de rom
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 150 g  zahar
  • o esenta de rom
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 100 g apa
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt

Mod de preparare amandine
Separam ouale.Albusurile se amesteca cu un praf de sare si se bat spuma,iar spre final adaugam si zaharul putin cate putin mixand continuu.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam la albusuri incorporandu-le usor cu o spatula sau lingura de lemn.
Punem si faina amestecata  cu cacaoa si cernute .Amestecam de jos in sus cu miscari usoare pana ce incorporam toata faina.
Punem compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt(  22 x 30) si coacem 35-40 de minute la foc mediu.Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem in doua.
amandineCat se raceste blatul pregatim crema .
Ouale se bat cu zaharul la baie de abur,amestecand continuu  pana se ingroasa ,trebuie sa aiba consistenta unei smantani (nu lasati prea mult pentru ca se vor face omleta 🙂 ).Lasam  sa se raceasca 10 minute si adaugam cele 2 linguri de cacao,esenta de rom si la final untul mixat spuma.

amandine.jpg 1

Siropul :topim zaharul cu atentie sa nu-l ardem tare,adaugam apa calda si fierbem pana ce zaharul e topit.Cand e rece punem esenta de rom.

prajitura-boema-014
Glazura se prepara astfel .
Punem pe foc apa cu zahrul si fierbem 3-4 minute pana obtinem un sirop .Adaugam ciocolata si untul,amestecam foarte bine sa se omogenizeze si glazura este gata .
prajitura-boema-015
Asamblam prajitura : asezam intr-o tava mai mare primul blat si-l insiropam ,intindem crema (din care punem deoparte 3-4 linguri pentru decor ),nivelam bine,punem deasupra si al doilea blat,il insiropam si pe el.Taiem prajitura in patratele si le departam unele de altele pentru a le putea glazura individual.
Turnam cu lingura glazura pe fiecare ,avand grija sa acoperim cat de cat toate laturile .
Daca doriti amandinele glazurate cu fondant ca la cofetarie,aveti reteta aici .
amandine
Decoram cu cate o rozeta facuta din crema oprita si pastram prajiturile la rece cateva ore .Pofta buna!

amandine 009

amandine 008

amandine 010

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “AMANDINE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *