Gătește Prăjitură cu dovleac și frișcă
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru blat în tavă de 23/35 cm:
- 4 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr piure de dovleac copt
- 150 gr unt cu 82 % grăsime
- 300 gr de făină
- 7 gr de praf de copt
- 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară
- puțin unt și făină pentru tava de copt
- Pentru decor:
- 400 gr de smântână pentru frișcă
- 150 gr de zahăr pudră cu aromă de citrice
- scorțișoară
Mod de preparare
Preparăm compoziția pentru blatul cu dovleac copt. Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem untul moale și zahărul în bolul mixerului și le amestecăm până când cristalele de zahăr nu se mai simt și compoziția devine cremoasă. Adăugăm pe rând cele 4 ouă, omogenizând compoziția după fiecare. Apoi adăugăm piureul de dovleac.
Amestecăm făina cu praful de copt, pudra de scorțișoară și sarea. Încorporăm acest amestec în compoziția pentru prăjitură cu dovleac și frișcă.
Ungem tava cu puțin unt moale sau ulei și presărăm făină. Întindem în ea compoziția pentru blatul prăjiturii.
Punem tava la cuptor și coacem prăjitura pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Între timp, mixăm smântâna pentru frișcă până când capătă consistență. Adăugăm zahărul pudră și amestecăm până când frișca devine fermă. Punem frișca la rece până când se răcește blatul prăjiturii. Apoi o vom întinde uniform peste blatul răcit și presărăm coajă de citrice răzuită fin.
Porționăm delicioasa prăjitură cu dovleac și frișcă după ce stă 1-2 ore la rece.
Spor și poftă bună!
COMENTARII