PRAJITURA CU DULCEATA DE SMOCHINE

                                                   Ingrediente :

  • 250 gr de unt
  • 240 gr de zahar brun
  • 270 gr de faina
  • 4 oua
  • 110 ml lapte
  • 1/2 pliculet de praf de copt (7gr) 
  • 1 esenta de rom
  • 200 gr dulceata de smochine (sau alt gem care va place)
  • zahar pudra pentru decor

Untul moale il mixam cu zaharul brun,adaugam ouale unul cate unul,esenta de rom,si faina amestecata cu praful de copt,alternand cu laptele.Rezulta o compozitie cremoasa,nu foarte tare.

Punem compozitia intr-o forma rotunda,unsa si tapetata cu diametrul de 24 de cm.Nivelam si punem smochinele din dulceata pe deasupra din loc in loc.Coacem la foc mediu cam 35 de minute si apoi o lasam la racit.

Cand prajitura s-a racit complet presaram  zahar pudra si taiem felii.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “PRAJITURA CU DULCEATA DE SMOCHINE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare