Dulciuri

Prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză

Printre rețetele de prăjituri ce pot fi preparate cu succes pentru un platou festiv se numără și rețeta de prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză. Este delicioasă și aspectuoasă, oferind un contrast cuceritor de gusturi și texturi.

Rețeta prăjiturii este ușor asemănătoare cu rețeta de prăjitură Fanta pe care mulți o cunoaștem din copilărie. Jeleul de portocale din rețeta clasică poate fi înlocuit cu alt jeleu de fructe.

Special pentru astfel de deserturi preparăm și un delicios jeleu de zmeură pe care îl depozităm în borcane pentru mai târziu. Rețeta jeleului de zmeură la borcan nu este deloc complicată. Însă necesită puțină răbdare pentru a trece gemul de zmeură printr-o sită deasă. Se prepară un gem de zmeură clasic, dar cu mai mult zahăr decât de obicei. Apoi, cam pe la jumătatea fierberii, cât încă este mai fluid, se trece prin sită.

Mai găsești pe blog și o rețetă de cheesecake cu jeleu de mango. Este o rețetă simplă, fără coacere, perfectă pentru momentele dulci petrecute cu familia.

Impresii despre rețeta de prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză

Această prăjitură rafinată combină gustul intens al blatului de cacao cu cremozitatea brânzei și prospețimea jeleului de ananas. ne bucurăm astfel de un desert echilibrat și elegant. Prăjitura este ideală pentru ocazii speciale sau pentru a adăuga un strop de răsfăț într-o zi obișnuită.

Textura catifelată a cremei de brânză completează perfect blatul aerat, iar jeleul translucid de ananas aduce o notă exotică și răcoritoare. Fiecare strat adaugă o nouă dimensiune gustativă, creând o experiență senzorială complexă.

Este un desert spectaculos atât vizual, cât și gustativ, potrivit pentru mese festive sau aniversări.

Mai găsești astfel de rețete de prăjituri pe blog, în secțiunea ”Dulciuri”.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză.

Două porții de prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză pe două farfurii cu furculițe

Gătește Prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

20

Două porții de prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză și un pahar cu cafea

Ingrediente

  • Blat de cacao:
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 praf de sare.
  • Cremă de brânză:
  • 500 g cremă de brânză (tip mascarpone sau Philadelphia)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 10 g gelatină (hidratată conform instrucțiunilor de pe ambalaj).
  • Jeleu de ananas:
  • 1 conservă de ananas în suc propriu (cca 400 g)
  • 1 plic gelatină (10 g).

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului.

Mai întâi preîncălzește cuptorul la 180°C.

Bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă laptele și uleiul, amestecând ușor. Cerne făina împreună cu pudra de cacao, praful de copt și sarea, apoi încorporează-le treptat în compoziție.

Toarnă aluatul într-o tavă (aprox. 20×30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coace blatul de prăjitură cu jeleu de ananas timp de 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă-l să se răcească complet.

Prepararea cremei de brânză.

Bate frișca lichidă până devine fermă. Separat, mixează crema de brânză cu zahărul pudră și vanilia până devine fină.

Dizolvă gelatina conform instrucțiunilor și încorporeaz-o în crema de brânză. Adaugă frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă.

Prepararea jeleului de ananas:

Scurge ananasul, păstrând sucul. Mărunțește ananasul cu un blender, iar sucul pune-l pe foc până se încălzește ușor.

Adaugă gelatina hidratată și amestecă până se dizolvă complet.

Adaugă bucățile de ananas pasate și trece totul prin sită. Lasă compoziția să se răcească puțin.

Asamblare prăjitură cu jeleu de ananas, cremă de brânză și blat cu cacao.

Întinde crema de brânză peste blatul răcit și nivelează uniform. Apoi toarnă jeleul de ananas peste cremă, nivelând cu grijă.

Dă prăjitura la frigider pentru cel puțin 4-5 ore sau peste noapte pentru o textură perfectă.

După răcire taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri și decoreaz-o cu frunze proaspete de mentă sau bucăți de ciocolată albă și neagră, pentru un contrast de culori. Gustul răcoritor al jeleului de ananas contrastează plăcut cu cremozitatea brânzei, iar blatul de cacao oferă o bază consistentă și ușor amăruie.

Spor și poftă bună!