Gătește Prăjitură cu jeleu de ananas și cremă de brânză
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Blat de cacao:
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 150 g făină
- 30 g cacao
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1 praf de sare.
- Cremă de brânză:
- 500 g cremă de brânză (tip mascarpone sau Philadelphia)
- 200 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 10 g gelatină (hidratată conform instrucțiunilor de pe ambalaj).
- Jeleu de ananas:
- 1 conservă de ananas în suc propriu (cca 400 g)
- 1 plic gelatină (10 g).
Mod de preparare
Începe cu prepararea blatului.
Mai întâi preîncălzește cuptorul la 180°C.
Bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă laptele și uleiul, amestecând ușor. Cerne făina împreună cu pudra de cacao, praful de copt și sarea, apoi încorporează-le treptat în compoziție.
Toarnă aluatul într-o tavă (aprox. 20×30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coace blatul de prăjitură cu jeleu de ananas timp de 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă-l să se răcească complet.
Prepararea cremei de brânză.
Bate frișca lichidă până devine fermă. Separat, mixează crema de brânză cu zahărul pudră și vanilia până devine fină.
Dizolvă gelatina conform instrucțiunilor și încorporeaz-o în crema de brânză. Adaugă frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă.
Prepararea jeleului de ananas:
Scurge ananasul, păstrând sucul. Mărunțește ananasul cu un blender, iar sucul pune-l pe foc până se încălzește ușor.
Adaugă gelatina hidratată și amestecă până se dizolvă complet.
Adaugă bucățile de ananas pasate și trece totul prin sită. Lasă compoziția să se răcească puțin.
Asamblare prăjitură cu jeleu de ananas, cremă de brânză și blat cu cacao.
Întinde crema de brânză peste blatul răcit și nivelează uniform. Apoi toarnă jeleul de ananas peste cremă, nivelând cu grijă.
Dă prăjitura la frigider pentru cel puțin 4-5 ore sau peste noapte pentru o textură perfectă.
După răcire taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri și decoreaz-o cu frunze proaspete de mentă sau bucăți de ciocolată albă și neagră, pentru un contrast de culori. Gustul răcoritor al jeleului de ananas contrastează plăcut cu cremozitatea brânzei, iar blatul de cacao oferă o bază consistentă și ușor amăruie.
Spor și poftă bună!
COMENTARII