Dulciuri

Prăjitură cu mere și cocos

Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate în bucătăria noastră, iar ideile de combinații sunt inepuizabile. Indiferent cu ce ai combina merele, deliciul este garantat. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă simplă de prăjitură cu mere și cocos.

Rețeta este ușor adaptată după cea de prăjitură cu mere și bezea. Bezeaua se înlocuiește cu fulgi de cocos, iar blatul este diferit.

Vedeți aici și rețeta de prăjitură cu mere rase și bezea! Este una dintre cele mai gustoase prăjituri cu mere. Este atât de gustoasă și aromată, încât creează dependență și chiar se cere repetată.

Iar o altă rețetă de prăjitură cu mere de pe blog care se cere repetată este cea de prăjitura turnată cu mere acrișoare. Este delicioasă, blaturile sunt ușor umede, iar compoziția de mere cu scorțișoară cred că știți cât este de bună.

Și aș mai aminti aici și de rețeta de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată. Aceasta este simplă, fără coacere, cu ingrediente puține și la îndemână.

Cum se prepară rețeta de prăjitură cu mere și cocos

Pe lângă merele răzuite și caramelizate cu unt și zahăr, prăjitura mai conține și un blat ușor umed, aromatizat cu vanilie. Nu lipsește nici scorțișoara care face întotdeauna pereche bună cu merele. Iar nuca de cocos adăugată din belșug, aduce un plus de gust, aromă și aspect prăjiturii.

Găsiți foarte multe rețete de deserturi cu mere pe blog pentru că sunt cele mai des preparate.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu mere și cocos.

Două porții de prăjitură pe o farfurie, alături de o ceașcă cu cafea

Gătește Prăjitură cu mere și cocos

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

24

Trei porții de prăjitură decorate cu mentă, alături de batoane de scorțișoară

Ingrediente

  • Pentru blat în tavă de 20/30 cm:
  • 3 ouă de mărime medie
  • 75 gr de  zahăr tos
  • 25 gr de zahăr vanilinat
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 150 gr de făină
  • 100 gr de unt topit
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg de mere
  • sucul de la 1 lămâie
  • 175 gr de zahăr
  • 40 gr de amidon de porumb
  • 100 ml de apă
  • 150 gr de unt
  • 1 linguriță cu scorțișoară
  • 200 gr fulgi de cocos

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru prăjitură cu mere și cocos.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Spargem ouăle în bolul mixerului și adăugăm zahărul tos și pe cel vanilinat precum și un praf de sare. Mixăm până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine spumoasă. Apoi adăugăm untul topit și răcit și încorporăm făina amestecată cu praful de copt. La final adăugăm esența și omogenizăm.

Ungem tava cu unt și presărăm făină, apoi turnăm compoziția pentru blatul prăjiturii în ea și o dăm la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lăsăm blatul la răcit în tava de copt.

Pentru stratul de mere punem într-o crăticioară merele răzuite și amestecate cu scorțișoara, sucul de lămâie și zahărul. Adăugăm amidonul amestecat cu apa și punem crăticioara pe foc. Lăsăm ingredientele să fiarbă pentru aproximativ 7-8 minute. Apoi stingem focul și adăugăm untul tăiat în cuburi. Amestecăm până când acesta se topește și se omogenizează compoziția de mere.

Întindem compoziția de mere peste blatul răcit și presărăm fulgii de cocos deasupra.

Punem prăjitura cu mere și cocos la rece până când se întărește untul din stratul de mere și se poate porționa frumos.

Este delicioasă, chiar merită preparată!