Gătește Prăjitură cu mere și cocos
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru blat în tavă de 20/30 cm:
- 3 ouă de mărime medie
- 75 gr de zahăr tos
- 25 gr de zahăr vanilinat
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 150 gr de făină
- 100 gr de unt topit
- 5 gr de praf de copt
- 1 praf de sare
- Pentru stratul de mere:
- 1 kg de mere
- sucul de la 1 lămâie
- 175 gr de zahăr
- 40 gr de amidon de porumb
- 100 ml de apă
- 150 gr de unt
- 1 linguriță cu scorțișoară
- 200 gr fulgi de cocos
Mod de preparare
Preparăm blatul pentru prăjitură cu mere și cocos.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Spargem ouăle în bolul mixerului și adăugăm zahărul tos și pe cel vanilinat precum și un praf de sare. Mixăm până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine spumoasă. Apoi adăugăm untul topit și răcit și încorporăm făina amestecată cu praful de copt. La final adăugăm esența și omogenizăm.
Ungem tava cu unt și presărăm făină, apoi turnăm compoziția pentru blatul prăjiturii în ea și o dăm la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lăsăm blatul la răcit în tava de copt.
Pentru stratul de mere punem într-o crăticioară merele răzuite și amestecate cu scorțișoara, sucul de lămâie și zahărul. Adăugăm amidonul amestecat cu apa și punem crăticioara pe foc. Lăsăm ingredientele să fiarbă pentru aproximativ 7-8 minute. Apoi stingem focul și adăugăm untul tăiat în cuburi. Amestecăm până când acesta se topește și se omogenizează compoziția de mere.
Întindem compoziția de mere peste blatul răcit și presărăm fulgii de cocos deasupra.
Punem prăjitura cu mere și cocos la rece până când se întărește untul din stratul de mere și se poate porționa frumos.
Este delicioasă, chiar merită preparată!
COMENTARII