Gătește Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blat cu diametrul de 22 cm:
- 2 ouă
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr
- 80 gr făină
- 20 gr nucă de cocos
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 gr zmeură proaspătă.
- Pentru cremă:
- 200 gr ciocolată albă
- 150 gr smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 1 linguriță cu suc de lămâie
- 1 praf de sare
- 50-60 gr de zmeură pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu prepararea blatului, dat mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol amestecăm untul moale cu zahărul până se omogenizează bine. Apoi adăugăm câte un ou, amestecând bine după fiecare. Amestecăm făina cu praful de copt, praful de sare și nuca de cocos. Încorporăm acest amestec treptat în compoziția de mai sus, amestecând ușor pentru omogenizare.
Ungem cu unt moale interiorul unei forme de tort cu diametrul de 22 cm. Presărăm și făină peste unt. Întindem jumătate din compoziția pentru blat în forma de copt. Presărăm zmeura trecută prin făină și întindem peste ea a doua parte de compoziție. Coacem blatul cu cocos și zmeură pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius.
În timp ce blatul se răcește, preparăm crema de ciocolată albă.
Punem smântâna la încălzit într-o crăticioară, dar nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere. Adăugăm ciocolata albă ruptă mărunt și amestecăm bine până când aceasta se topește iar compoziția devine omogenă. Adăugăm și sucul și coaja de lămâie răzuită foarte fin.
Lăsăm crema să se tempereze ușor apoi o întindem uniform peste blatul de prăjitură răcit. Adăugăm zmeura pe deasupra și punem prăjitura la frigider timp de 1-2 ore pentru a deveni crema de ciocolată albă mai fermă.
Apoi o putem porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII