Gătește Prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru o tavă de 20/30 cm:
- 4 ouă
- 150 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 ml iaurt grecesc
- 100 ml ulei
- coaja și sucul de la o lămâie
- 150 gr făină
- 50 gr nucă de cocos
- 10 gr praf de copt
- 350 gr zmeură
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare
Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade.
Într-un bol, amestecăm făina, praful de copt, praful de sare și nuca de cocos.
În alt bol amestecăm bine cele patru ouă cu un praf de sare și cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Adăugăm, pe rând, iaurtul, zeama și coaja de lămâie și uleiul, omogenizând după fiecare ingredient adăugat, până se încorporează bine.
Adăugăm, apoi, amestecul de ingrediente uscate peste compoziția de mai sus și omogenizăm.
Tapetăm tava cu ulei și făină și turnăm compoziția pentru blat de prăjitură cu iaurt în ea. Deasupra presărăm zmeura și o lăsăm să intre singură în aluat.
Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade. O lăsăm să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o porționăm.
Spor și poftă bună!
Foto
COMENTARII