Dulciuri

Prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat

Cum apare zmeura pe piață, gândurile la deserturile minunate cu zmeură, nu ne mai dau pace, iar de data aceasta ne-am oprit la o rețetă de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat.

Deserturile cu zmeură sunt și gustoase și plăcut aromate, dar și aspectuoase. Zmeura este delicată, plăcut aromată și frumos colorată, se comportă perfect în diferite compoziții de aluaturi. Se combină perfect cu aluaturile de prăjituri cu iaurt, dar și cu cele cu brânză.

Iar dacă ne gândim la un desert cu ciocolată, zmeura îi va înnobila gustul și aspectul.

Un exemplu relevant îl găsiți pe blog în rețeta de tort cu ciocolată și zmeură.

Dacă doriți să folosiți zmeura sub formă de jeleu, vă puteți inspira din rețeta de tort cu mango, mac si jeleu de zmeura.

Iar dacă vă plac aluaturile cu iaurt, puteți pregăti și această rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt.

Rețetă de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat

Pentru rețeta de față ne-am gândit să combinăm zmeura cu aluatul cu iaurt, dens și ușor umed. Însă, îmbunătățim puțin gustul și textura aluatului cu nucă de cocos.  Vă închipuiți ce arome și gusturi vom avea combinând nuca de cocos cu lămâia și zmeura? Va rezulta o nebunie de prăjitură.

Iar dacă și voi iubiți zmeura în deserturi, mai găsiți pe blog rețete delicioase cu zmeură.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto

Două porții de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat

Gătește Prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

24

Două porții de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat

Ingrediente

  • Pentru o tavă de 20/30 cm:
  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 150 gr făină
  • 50 gr nucă de cocos
  • 10 gr praf de copt
  • 350 gr zmeură
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol, amestecăm făina, praful de copt, praful de sare și nuca de cocos.

În alt bol amestecăm bine  cele patru ouă cu un praf de sare și cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Adăugăm, pe rând, iaurtul, zeama și coaja de lămâie și uleiul, omogenizând după fiecare ingredient adăugat, până se încorporează bine.

Adăugăm, apoi, amestecul de ingrediente uscate peste compoziția de mai sus și omogenizăm.

Tapetăm tava cu ulei și făină și turnăm compoziția pentru blat de prăjitură cu iaurt în ea. Deasupra presărăm zmeura și o lăsăm să intre singură în aluat.

Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade. O lăsăm să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o porționăm.

Spor și poftă bună!

Foto