Gătește Prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 8 albușuri de ou
- 200 g zahăr
- 100 g făină
- 50 g nucă de cocos răzuită
- 200 g vișine (proaspete sau congelate)
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 50 ml ulei
- 50 gr fulgi de migdale
- zahăr pudră pentru decor (opțional).
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornim cuptorul la 180°C și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Punem albușurile într-un bol, adăugăm un praf de sare și le amestecăm până obținem o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilat, continuând să amestecăm până când obținem o bezea lucioasă și fermă.
Apoi încorporăm uleiul în bezea, amestecând ușor cu o spatulă.
Cernem făina împreună cu praful de copt și adăugăm amestecul în compoziția de albușuri, amestecând delicat de jos în sus. Adăugăm nuca de cocos și amestecăm ușor cu spatula, până se încorporează uniform.
Întindem compoziția în tavă și o nivelăm uniform la suprafață. Presărăm vișinele, distribuindu-le uniform pe deasupra compoziției și le presăm ușor mai în interior. Presărăm și fulgii de migdale pe deasupra.
Punem tava în cuptorul cald și coacem delicioasa prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos timp de 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească complet, apoi o putem porționa.
Opțional, o putem decora cu zahăr înainte de servire.
Spor și poftă bună!
COMENTARII