Dulciuri

Prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos

Pentru că a sosit și sezonul vișinelor, ne-am gândit că le-ar sta bine într-o rețetă de prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos. Rețeta este ușor de preparat, iar combinația ingredientelor este delicioasă.

Această prăjitură este perfectă pentru a folosi albușurile rămase de la alte preparate și, eventual, păstrate la congelator.  Se combină armonios aroma nucii de cocos cu gustul acrișor al vișinelor. Este o prăjitură ușoară și pufoasă, ideală pentru desert sau o gustare dulce.

Tot din categoria acestui tip de prăjitură mai găsiți pe blog și rețeta de Ciambella cu cireșe și cocos. Este o rețetă inspirată din bucătăria italiană. Este puțin mai simplă decât rețeta de azi, cu ingrediente mai puține.

Iar o altă rețetă de prăjitură pe care v-o recomandăm de pe blog este cea de prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot. Combinația de ciocolată cu vișine este una una foarte îndrăgită și nu doar în sezonul vișinelor proaspete. Merg foarte bine la această combinație și vișinele congelate, dar și cele din compot.

Ce este special la această prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos

Bezeaua obținută din albușurile de ou conferă prăjiturii o textură aerată și pufoasă. Nuca de cocos adaugă o notă tropicală, iar vișinele aduc o prospețime acrișoară care echilibrează dulceața generală a desertului. Este o prăjitură care se poate servi atât ca desert la mesele festive, cât și ca o gustare dulce pe parcursul zilei. Datorită ingredientelor simple și procesului ușor de preparare, această rețetă este ideală pentru orice nivel de experiență culinară.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu astfel de combinații delicioase, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos.

Prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos porționată în farfurie și pe o spatulă

Gătește Prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

16

Prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos porționată

Ingrediente

  • 8 albușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • 50 g nucă de cocos răzuită
  • 200 g vișine (proaspete sau congelate)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 50 gr fulgi de migdale
  • zahăr pudră pentru decor (opțional).

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornim cuptorul la 180°C și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Punem albușurile într-un bol, adăugăm un praf de sare și le amestecăm până obținem o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilat, continuând să amestecăm până când obținem o bezea lucioasă și fermă.

Apoi încorporăm uleiul în bezea, amestecând ușor cu o spatulă.

Cernem făina împreună cu praful de copt și adăugăm amestecul în compoziția de albușuri, amestecând delicat de jos în sus. Adăugăm nuca de cocos și amestecăm ușor cu spatula, până se încorporează uniform.

Întindem compoziția în tavă și o nivelăm uniform la suprafață. Presărăm vișinele, distribuindu-le uniform pe deasupra compoziției și le presăm ușor mai în interior. Presărăm și fulgii de migdale pe deasupra.

Punem tava în cuptorul cald și coacem delicioasa prăjitură din albușuri cu vișine și nucă de cocos timp de 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.

După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească complet, apoi o putem porționa.

Opțional, o putem decora cu zahăr înainte de servire.

Spor și poftă bună!