Gătește Prăjitură fără coacere cu kiwi
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru crusta crocantă:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr biscuiți cu cacao
- 200 gr fulgi de ovăz
- 1-2 linguri de miere
- 1 praf de sare
- Pentru crema de mascarpone și cea de kiwi:
- 500 ml frișcă lichidă
- 500 gr mascarpone
- 1 praf de sare
- 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 20 gr gelatină
- 200 ml apă
- 350 gr kiwi, cântărite fără coajă
- 3 kiwi pentru decor
- 1 plic de mix pentru glazură din jeleu transparent( 8 gr)
- 250 ml apă
Mod de preparare
Începem cu prepararea crustei pentru prăjitură fără coacere cu kiwi
Împărțim untul în două părți. Punem 75 gr într-o tigaie, la topit. Când se topește, adăugăm fulgii de ovăz și amestecăm. Când toți fulgii de ovăz sunt bine pătrunși cu unt stingem focul și adăugăm mierea, după gust. Acoperim tigaia și lăsăm fulgii să se hidrateze până când se răcesc.
Măcinăm biscuiții foarte fin. Îi amestecăm cu fulgii de ovăz și restul de unt rece, tăiat în cuburi. Adăugăm și un praf de sare, omogenizăm bine compoziția obținută și o întindem la baza unei tăvi cu dimensiunile de 25/25 cm. Punem tava cu crusta la rece până când pregătim cremele.
Cum procedăm pentru a prepara crema de mascarpone și crema de kiwi.
Punem gelatina în 200 ml de apă la hidratat.
Curățăm fructele kiwi, le tocăm în cuburi și le transformăm într-un piure fin cu ajutorul blenderului.
Mixăm frișca lichidă până când capătă consistență, apoi adăugăm zahărul. Din nou mixăm frișca dar nu până când devine fermă ci doar până se topește zahărul și devine cremoasă.
Diluăm gelatina hidratată pe baie de aburi, o lăsăm să se tempereze ușor, apoi o adăugăm peste frișcă. Omogenizăm și adăugăm mascarponele. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului și întindem 2/3 din cremă peste crusta din tavă.
Peste restul de cremă adăugăm piureul de kiwi și omogenizăm. Întindem și această cremă peste crema simplă de mascarpone și punem tava la rece până când cele două creme devin ferme.
Pentru a decora minunata prăjitură fără coacere cu kiwi, curățăm fructele și le feliem subțire. Le așezăm deasupra prăjiturii, după ce cremele au devenit ferme. Diluăm mixul pentru glazură din jeleu transparent în apă, conform instrucțiunilor de pe pachet. Cu o pensulă, ungem feliile de kiwi cu acest lichid și mai lăsăm prăjitura la rece 20-30 de minute.
Apoi o putem felia și savura cu poftă alături de cei dragi.
Să vă fie de folos!
COMENTARII