Dulciuri

Prăjitură fără coacere cu kiwi

Ne plac foarte mult fructele kiwi, atât ca gust cât și ca aspect și deseori le mai includem și în deserturi. De data aceasta ne-am oprit la o delicioasă și spectaculoasă prăjitură fără coacere cu kiwi. Este o prăjitură elegantă și delicată ce merită preparată pentru atunci când dorim să-i surprindem pe cei dragi cu un dulce fin cu gust divin.

Și pentru că ne plac mult fructele kiwi preparăm din ele chiar și gem sau dulceață. Găsiți pe blog o rețetă de gem de kiwi cu suc de portocale. Este un gem cu gust ușor acrișor numai bun de servit dimineața la mic dejun, sau de inclus în deserturi.

Și mai găsiți o rețetă de gem de kiwi cu portocale. Aici adăugăm și pulpa de portocale și puțină coajă, pentru o aromă deosebită. Este minunată combinația dintre kiwi și portocale. O mai folosim și la tortul diplomat, sau la diferite torturi cu fructe. Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de tort cu frișcă și fructe.

Ce conține rețeta de prăjitură fără coacere cu kiwi

Pentru rețeta de față baza prăjiturii este una crocantă preparată din biscuiți cu fulgi de ovăz și unt. Din fructele kiwi preparăm o cremă cu frișcă și gelatină. Și ca să nu fie prea simplă prăjitura mai preparăm o cremă de mascarpone. Vom avea astfel gusturi și culori diferite.

Dacă și vouă vă plac fructele kiwi, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete în care sunt incluse. Tastați cuvântul ”kiwi” în caseta de căutare și ajungeți la ele.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură fără coacere cu kiwi.

Porții de prăjitură fără coacere cu kiwi pe un platou dantelat și una pe farfurie, alături de o ceașcă cu cafea și un recipient cu lapte

Gătește Prăjitură fără coacere cu kiwi

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

16

Porții de prăjitură fără coacere cu kiwi pe un platou dantelat, alături de o farfurie cu felii de kiwi, ceașcă și un recipient cu lapte

Ingrediente

  • Pentru crusta crocantă:
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr biscuiți cu cacao
  • 200 gr fulgi de ovăz
  • 1-2 linguri de miere
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de mascarpone și cea de kiwi:
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 20 gr gelatină
  • 200 ml apă
  • 350 gr kiwi, cântărite fără coajă
  • 3 kiwi pentru decor
  • 1 plic de mix pentru glazură din jeleu transparent( 8 gr)
  • 250 ml apă

 

Mod de preparare

Începem cu prepararea crustei pentru prăjitură fără coacere cu kiwi

Împărțim untul în două părți. Punem 75 gr într-o tigaie, la topit. Când se topește, adăugăm fulgii de ovăz și amestecăm. Când toți fulgii de ovăz sunt bine pătrunși cu unt stingem focul și adăugăm mierea, după gust. Acoperim tigaia și lăsăm fulgii să se hidrateze până când se răcesc.

Măcinăm biscuiții foarte fin. Îi amestecăm cu fulgii de ovăz și restul de unt rece, tăiat în cuburi. Adăugăm și un praf de sare, omogenizăm bine compoziția obținută și o întindem la baza unei tăvi cu dimensiunile de 25/25 cm. Punem tava cu crusta la rece până când pregătim cremele.

Cum procedăm pentru a prepara crema de mascarpone și crema de kiwi.

Punem gelatina în 200 ml de apă la hidratat.

Curățăm fructele kiwi, le tocăm în cuburi și le transformăm într-un piure fin cu ajutorul blenderului.

Mixăm frișca lichidă până când capătă consistență, apoi adăugăm zahărul. Din nou mixăm frișca dar nu până când devine fermă ci doar până se topește zahărul și devine cremoasă.

Diluăm gelatina hidratată pe baie de aburi, o lăsăm să se tempereze ușor, apoi o adăugăm peste frișcă. Omogenizăm și adăugăm mascarponele. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului și întindem 2/3 din cremă peste crusta din tavă.

Peste restul de cremă adăugăm piureul de kiwi și omogenizăm. Întindem și această cremă peste crema simplă de mascarpone și punem tava la rece până când cele două creme devin ferme.

Pentru a decora minunata prăjitură fără coacere cu kiwi, curățăm fructele și le feliem subțire. Le așezăm deasupra prăjiturii, după ce cremele au devenit ferme. Diluăm mixul pentru glazură din jeleu transparent în apă, conform instrucțiunilor de pe pachet. Cu o pensulă, ungem feliile de kiwi cu acest lichid și mai lăsăm prăjitura la rece 20-30 de minute.

Apoi o putem felia și savura cu poftă alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!