GEM DE KIWI

  Dupa cum probabil ati observat eu prefer gemul si nu dulceata.Acesta este unul din preferatele mele,cu gustul lui inconfundabil  dulce-acrisor.Il prepar mereu cam in aceasta perioada cu fructele ce-mi raman  din productia de asta toamna,dupa ce toata lumea a mancat pe saturate .
Ingrediente:

  • 2 kg kiwi
  • 600 g zahar
  • 100 ml suc de portocale

Am curatat de coaja fructele  care erau destul de coapte si foarte,foarte dulci .Dupa curatare mi-a ramas in jur de 1,4 kg de pulpa pe care am taiat-o cubulete nu foarte mici si am pus-o intr-o oala cu fundul dublu impreuna cu zaharul si sucul de portocala.Daca va place mai dulce adaugati mai mult zahar,dupa gust.
Am fiert la foc mediu in jur de o ora ,pana mi-a placut consistenta.

Apoi am pus gemul fierbinte in borcane spalate si sterilizate bine.Cand s-au racit le depozitam in camara.Am obtinut trei borcane de 400 g .Delicios,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

28 comentarii la “GEM DE KIWI”

  1. Flory, gem de kiwi nu am mancat niciodata, dar cred ca este bun, kiwi-urile sunt asa mai acrisoare, si cu zeama de portocala suna tare exotic 🙂 Si frumos prezentat!

  2. Trebuie neaparat incercat! Am vazut saptamana trecuta kiwi la caserola de 1 kg undeva la 3ron, adica aproape cat merele. Sa tot faci gem de kiwi! Incep sa ma simt si eu ca si cei pe care ii vedeam in filme cand eram copil si-mi spuneam: oare cand voi vedea pe toate drumurile atatea fructe exotice? :))
    Imi place mult cum ai facut fotografiile! Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare