Gătește Prăjitură fragedă cu gem de gutui
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
18
Ingrediente
- Pentru aluat fraged într-o formă de 20/30 cm:
- 1 ou
- 100 gr zahăr
- 10 ml esență de vanilie
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 gr iaurt cremos
- 500-550 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 750 gr gem de gutui.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului fraged.
Punem oul într-un bol, adăugăm sarea și zahărul și le amestecăm până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul și esența, omogenizăm, apoi adăugăm iaurtul în care dizolvăm și bicarbonatul. Omogenizăm din nou și începem să încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios pe care îl împărțim în două părți, dar nu egale.
Întindem 2/3 din cantitatea de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță. Apoi întindem gemul de gutui în strat uniform. Deasupra așezăm a doua parte de aluat, întinsă în foaie subțire.
Coacem delicioasa prăjitură fragedă cu gem de gutui pentru 40 de minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească mai întâi în tavă, pentru 10-15 minute, apoi o transferăm pe un grătare de răcire. O porționăm după ce este bine răcită.
Spor și poftă bună!
COMENTARII