Gătește Prăjitura Mărțișor, cu blat red velvet și cremă de frișcă
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat de culoare roșie:
- 4 ouă
- 200 gr de zahăr
- 250 gr de iaurt
- 250 gr de unt gras
- 400 gr de făină
- 20 gr de pudră de cacao
- 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 praf de sare
- 2-3 picături de gel roșu sau colorant alimentar.
- Pentru crema albă:
- 400 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului pentru blatul roșu.
Mai pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt într-o tavă de 26/38 cm. Apoi topim untul într-un bol la microunde sau pe baie de aburi. Îl lăsăm la răcorit.
În alte două boluri separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le amestecăm presărate cu un praf de sare, până când devin spumoase. Adăugăm treptat zahărul, în timp ce amestecăm energic până când obținem o bezea fermă.
Gălbenușurile le amestecăm cu untul răcorit. Bicarbonatul îl amestecăm cu iaurtul, iar făina o amestecăm cu pudra de cacao și praful de copt și trecem amestecul prin sită.
Încorporăm ușor amestecul de gălbenușuri cu unt în bezea, folosind o spatulă. Apoi adăugăm iaurtul și la final amestecul de făină cu celelalte ingrediente. Adăugăm și un praf de sare, dar și 2-3 picături din colorantul alimentar.
Întindem compoziția în tava pregătită și coacem blatul roșu pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm blatul la răcit și preparăm frișca, în cel mai clasic mod. Mai întâi amestecăm smântâna simplă până când capătă volum. Apoi adăugăm puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amestecăm energic.
Pentru a forma prăjitura Mărțișor, decupăm din blatul răcit cercuri, dar și inimioare. Suprapunem câte 3 cercuri de blat roșu unite cu cremă de frișcă între ele. Punem frișcă și deasupra și peste aceasta așezăm o inimioară din blat roșu.
Sunt absolut delicioase aceste prăjiturele preparate în spiritul mărțișorului.
Așezăm
COMENTARII