Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Cheesecake inimioară cu căpșuni

Pentru una dintre zilele în care sărbătorim iubirea, respectiv, Valentine’s Day, Dragobete și 1 Martie, o rețetă de cheesecake inimioară cu căpșuni poate fi opțiunea perfectă.

Rețetele de cheesecake sunt printre cele mai adorate de către iubitorii gustului dulce.  Sunt și foarte versatile, le putem prepara în mai multe moduri, cu sau fără coacere. Crustele crocante se combină armonios cu umpluturile cremoase și bogate. Iar dacă folosim și fructe în interior sau ca decor, gustul delicios va fi completat de aspectul spectaculos.

Putem prepara crustele din biscuiți sau din aluaturi fragede. Cele din biscuiți pot fi preparate la rece sau coapte, după preferințe. La fel și crema de brânză, poate fi preparată la cuptor sau la rece.

Vedeți aici o rețetă spaniolă de cheesecake – Basque burnt cheesecake. Acest cheesecake este copt la temperatură înaltă, așa încât exteriorul să se caramelizeze în exces, iar interiorul să rămână moale și cremos. Gustul amărui al crustei caramelizate se combină perfect cu interiorul cremos și dulce al desertului.

Și tot din categoria rețetelor de cheesecake preparate la cuptor mai găsiți pe blog o rețetă de cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată. Merită preparată atât cu fructe proaspete, în sezon, cât și cu fructe congelate.

Cum preparăm rețeta de cheesecake inimioară cu căpșuni

Pentru rețeta de azi vom apela la crusta de biscuiți, dar o vom coace în cuptor pentru a deveni crocantă. Crema în schimb o preparăm la rece, folosind și gelatină pentru a se închega. Folosim căpșunile doar pentru decor, așezate frumos deasupra cheesecake-ului. Vom avea astfel culorile tematice zilelor amintite mai sus.

Cu un astfel de desert este imposibil să nu-i cucerim pe cei dragi. Îl putem prepara și în forme mai mici, dăruindu-l în spiritul mărțișorului.

Iar dacă mai doriți și alte rețete pentru zilele amintite mai sus, găsiți pe blog o colecție de rețete în secțiunea  ”Rețete pentru Valentine’s Day / Dragobete și 1 Martie”

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake inimioară cu căpșuni.

Cheesecake inimioară cu căpșuni secționat pe platou și o porție pe farfurie, alături de un cuțit și o furculiță

Gătește Cheesecake inimioară cu căpșuni

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

8

Cheesecake inimioară cu căpșuni

Ingrediente

 • Pentru crustă în tavă cu diametrul de 24 cm:
 • 450 gr biscuiți digestivi
 • 200 gr unt gras
 • 5 linguri de lapte.
 • Pentru cremă și decor:
 • 400 gr cremă de brânză tip Philadelphia
 • 450 ml smântână pentru frișcă
 • 150 gr zahăr
 • 1 praf de sare
 • 1 lingură extract de vanilie
 • 100 ml lapte
 • 10 gr gelatină foi
 • 200 gr căpșuni.

Mod de preparare

Începem cu prepararea crustei de biscuiți.

Măcinăm biscuiții în robot  sau îi punem într-o pungă și trecem cu sucitorul peste ei. Apoi îi amestecăm cu untul topit în lapte fierbinte. Folosim o  tavă  în formă de inimioară cu inel detașabil și diametrul de 24 cm și așezăm hârtie de copt în ea. Adăugăm compoziția de biscuiți și îmbrăcăm cu ea atât baza tăvii, cât și lateralele. Presăm bine compoziția pentru a nu se sfărâma.

Punem tava în cuptor și coacem crusta de biscuiți pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Între timp, preparăm crema pentru cheesecake inimioară cu căpșuni.

Mai întâi punem gelatina la hidratat în apă rece pentru 10 minute.

Punem crema de brânză în bolul mixerului și o amestecăm pentru a-i oferi volum. Adăugăm extractul de vanilie, sarea și 200 de ml din smântâna pentru frișcă și din nou amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă și consistentă. Restul de 250 ml de smântână o mixăm cu zahărul până când începe să capete fermitate. Apoi amestecăm cele două compoziții.

Scurgem gelatina și o dizolvăm în laptele cald. O lăsăm să se răcească și o încorporăm în crema de brânză.

Punem tava cu cheesecake inimioară la rece pentru 4-5 ore. Apoi desfacem inelul detașabil, transferăm cheesecake-ul pe platou și îl decorăm frumos cu căpșuni.

Spor și poftă bună!