Gătește Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 120 ml ulei (preferabil de floarea-soarelui)
- 200 g iaurt (preferabil grecesc, 10% grăsime)
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- Un praf de sare.
- Pentru fructe și decor:
- 3 caise coapte, dar ferme
- 2 nectarine
- 2 linguri zahăr brun (opțional, pentru caramelizarea ușoară)
- 2 linguri fulgi de migdale
- Zahăr pudră, pentru servire.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea fructelor.
Spală caisele și nectarinele, apoi taie-le în felii subțiri (cu sau fără coajă, după preferință). Pune-le deoparte.
Pentru prepararea aluatului, sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu zahărul și zahărul vanilat până ce devin spumoase. Adaugă uleiul treptat, apoi iaurtul. Încorporează făina cernută amestecată cu praful de copt și sarea. Vei obține un aluat moale, puțin mai gros decât cel de chec.
Toarnă aluatul într-o tavă de 20×30 cm tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt. Așază feliile de caise și nectarine deasupra, ușor presate în aluat. Presară zahăr brun peste fructe, apoi fulgii de migdale.
Cace delicioasa prăjitură umedă cu caise și nectarine în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35–40 de minute sau până când devine aurie și trece testul cu scobitoarea.
După coacere lasă prăjitura să se răcească complet în tavă, apoi pudreaz-o cu zahăr și taie-o în pătrate sau felii.
Spor și poftă bună!
COMENTARII