Mâncăruri cu carne

Pui cu legume la cuptor, pentru un prânz delicios

Dacă sunteți în pană de idei cum să mai gătiți carnea de pui, poate vă inspiră rețeta noastră de pui cu legume la cuptor. Este ideală pentru un prânz delicios și consistent.

Carnea de pui este întotdeauna prima opțiune atunci când dorim un preparat cu carne. Este gustoasă și se prepară mult mai rapid decât alte tipuri de carne. În plus, este și preferata copiilor.

Rețetele cu carne de pui sunt foarte versatile. Putem opta pentru a folosi fiecare porțiune de carne în diferite rețete. De obicei, pulpele și aripioarele le folosim la fripturi, iar pieptul la șnițele. Din celelalte părți de carne preparăm supe și ciorbe. Însă atât pulpele și aripioarele, cât și pieptul de pui merg folosite la tocănițe și mâncăruri scăzute.

Puiul îl mai folosim și întreg, umplut cu diferite ingrediente și preparat la cuptor. Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de pui umplut cu ficăței și bacon afumat. Chiar dacă necesită mai mult timp de pregătire, dar și de preparare, rețeta cucerește prin combinația de ingrediente. Ficățeii de pui sunt adorați și de cei mici, iar pregătiți în acest mod vor fi extrem de delicioși.

Cum preparăm rețeta de pui cu legume la cuptor

Pentru rețeta de azi, mai întâi vom rumeni pulpele și aripioarele la tigaie, condimentate după gust. Apoi le vom așeza într-un vas de cuptor împreună cu legumele. Rețeta poate fi adaptată după propriul gust, adăugând legumele preferate, dar și condimentele preferate.

Vă mai recomand de pe blog și rețeta de pulpe de pui în sos de legume, preparate la tigaie. Combinația de ingrediente este delicioasă. Pulpele de pui ies fragede și suculente, iar sosul de legume le desăvârșește gustul pe deplin.

Dar găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete cu carne de pui, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pui cu legume la cuptor.

Pulpe și aripioare de pui cu morcovi, ardei și roșii, presărate cu pătrunjel

Gătește Pui cu legume la cuptor, pentru un prânz delicios

Timp de preparare

60 min

Nivel

ușor

Porții

6

Pui cu legume la cuptor, în vas rotund

Ingrediente

  • pulpele și aripioarele de la un pui
  • sare și piper, după gust
  • 1 ceapă mare sau 2 mai mici
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 500 g roșii cherry
  • 100 ml ulei
  • 150-200 ml supă de pui sau apă
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 crenguță de cimbru
  • pătrunjel verde.

 

Mod de preparare

Începem prin a curăța legumele și a le toca.

Ceapa o tăiem în sferturi sau în bucăți mai mici. Morcovii îi tăiem în rondele, iar ardeiul în fâșii sau în bucăți mai mari. Roșiile le lăsăm întregi.

După ce pregătim legumele pregătim și carnea. Condimentăm carnea de pui cu sare și piper și o rumenim într-o tigaie cu ulei, la foc de intensitate mare.

Într-o cratiță sau un vas termorezistent adăugăm crenguța de cimbru și carnea împreună cu uleiul din tigaie. Apoi așezăm toate legumele de jur împrejur. Turnăm și supa de pui sau apa și acoperim vasul cu un capac.

Dăm vasul cu pui cu legume la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute, la 180 de grade Celsius. În ultimele 15 minute, întoarcem pulpele pe partea cealaltă și mai amestecăm legumele. Tot acum adăugăm și frunzele de busuioc și usturoiul trecut prin presă și lăsăm vasul fără capac.

Când scoatem vasul din cuptor, pasăm o parte din roșii pentru a le transforma în sos. Presărăm pătrunjel verde și putem servi deliciosul pui cu legume la cuptor, cu pâine sau cu mămăligă.

Spor și poftă bună!