Gătește Pui cu legume la cuptor, pentru un prânz delicios
Timp de preparare
60 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- pulpele și aripioarele de la un pui
- sare și piper, după gust
- 1 ceapă mare sau 2 mai mici
- 2 morcovi
- 1 ardei gras, roșu
- 500 g roșii cherry
- 100 ml ulei
- 150-200 ml supă de pui sau apă
- câteva frunze de busuioc
- 1 crenguță de cimbru
- pătrunjel verde.
Mod de preparare
Începem prin a curăța legumele și a le toca.
Ceapa o tăiem în sferturi sau în bucăți mai mici. Morcovii îi tăiem în rondele, iar ardeiul în fâșii sau în bucăți mai mari. Roșiile le lăsăm întregi.
După ce pregătim legumele pregătim și carnea. Condimentăm carnea de pui cu sare și piper și o rumenim într-o tigaie cu ulei, la foc de intensitate mare.
Într-o cratiță sau un vas termorezistent adăugăm crenguța de cimbru și carnea împreună cu uleiul din tigaie. Apoi așezăm toate legumele de jur împrejur. Turnăm și supa de pui sau apa și acoperim vasul cu un capac.
Dăm vasul cu pui cu legume la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute, la 180 de grade Celsius. În ultimele 15 minute, întoarcem pulpele pe partea cealaltă și mai amestecăm legumele. Tot acum adăugăm și frunzele de busuioc și usturoiul trecut prin presă și lăsăm vasul fără capac.
Când scoatem vasul din cuptor, pasăm o parte din roșii pentru a le transforma în sos. Presărăm pătrunjel verde și putem servi deliciosul pui cu legume la cuptor, cu pâine sau cu mămăligă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII