Gătește Pui umplut cu ficăței și bacon afumat
Timp de preparare
90 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 pui mare
- sare și piper
- 100 gr unt gras
- Pentru umplut:
- 500 gr ficăței de pui
- 150 gr bacon afumat
- 1 ceapă
- 2-3 căței mari de usturoi
- 150 gr ciuperci champignon
- 2- 3 linguri de ulei
- sare și piper
- boia de ardei
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1/2 franzelă
- Pentru patul de legume:
- 2 roșii mari
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
Mod de preparare
Mai întâi pregătim ficățeii pe care îi curățăm bine și îi clătim, apoi îi lăsăm la scurs. Curățăm și tocăm ceapa solzișori, apoi ștergem bine ciupercile și le feliem.
Punem uleiul la încins într-o tigaie adâncă, apoi adăugăm baconul tăiat în bucăți mici, ceapa și ciupercile. Le preparăm până când ceapa își schimbă ușor culoarea. Adăugăm ficățeii scurși și îi amestecăm ușor cu ceapa și ciupercile. Mai adăugăm și un cățel de usturoi tocat mărunt.
Condimentăm ingredientele cu sare, piper și boia de ardei și le preparăm până când ficățeii sunt bine rumeniți. După stingerea focului adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Tăiem franzela în cuburi și o amestecăm cu ficățeii și celelalte ingrediente. Adăugăm și o lingură de unt moale, dar și doi căței de usturoi tocați în bucăți mai mari.
Amestecăm bine aceste ingrediente și umplem puiul cu ele. Coasem pielea puiului cu ață de bucătărie, pentru a nu ieși ingredientele din interior.
Pregătim un vas în care să încapă puiul și îl ungem la bază cu puțin unt sau ulei. Așezăm la baza lui bucăți de ceapă, roșii și ardei, apoi așezăm puiul. Presărăm sare șui piper peste el și mai adăugăm două bucăți de unt deasupra lui.
Dăm vasul la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Apoi reducem temperatura la 175 de grade Celsius și așezăm o hârtie de copt, albă, deasupra puiului. Mai preparăm deliciosul pui umplut cu ficăței și bacon afumat la cuptor timp de aproximativ o oră.
Mai verificăm pe parcurs dacă este pătruns.
Apoi ne putem bucura de o friptură delicioasă și suculentă alături de umplutură și legumele din vas, ca și garnitură. Dar mai putem prepara și o garnitură simplă de orez cu mazăre.
Spor și poftă bună!
COMENTARII