Mâncăruri cu carne

Pui umplut cu ficăței și bacon afumat

Pentru că vara carnea de pui este preferata tuturor, vă recomand o rețetă de pui umplut cu ficăței și bacon afumat. Este un deliciu garantat.

Chiar dacă necesită mai mult timp de pregătire, dar și de preparare, rețeta cucerește prin combinația de ingrediente.

Ficățeii de pui sunt adorați și de cei mici, iar pregătiți în acest mod vor fi extrem de delicioși.

Sunt mai interesante rețetele în care puiul este preparat întreg. Carnea iese mai fragedă și suculentă, iar puiul arată foarte apetisant cu crusta frumos rumenită și crocantă.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de pui pe sticlă la cuptor. Este una dintre rețetele mult adorate în trecut,  când nu erau pe piață cuptoare sau aparate electrice performante.

Tot din aceeași categorie de rețete mai găsiți pe blog o rețetă de pui la cuptor cu unt si ierburi aromate. Untul are rol de frăgezire a cărnii, iar ierburile aromate le alegeți după propriul gust.

Ce conține rețeta de pui umplut cu ficăței și bacon afumat

Pentru rețeta de azi, în afară de ficăței și bacon, mai adăugăm câteva ingrediente la umplutură. În primul rând ficățeii îi preparăm cu ceapă și ciuperci la tigaie. Adăugăm și bucăți mici de bacon afumat, dar și cuburi de pâine pentru a absorbi sucul care se formează în interiorul puiului.

Și preparăm puiul umplut la cuptor pe un pat din legume. Legumele se pot transforma ulterior într-un sos delicios cu care servim puiul umplut.

Deosebită mai este și rețeta de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente. Sucul de lămâie adăugat peste carnea de pui ajută la frăgezirea acesteia, dar reduce și timpul de preparare.

Dar găsiți pe blog mult mai multe astfel de rețete cu pui de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pui umplut cu ficăței și bacon afumat.

Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pe pat de legume, într-o tavă de ceramică albă cu albastru, alături de un bol cu orez și mazăre și o solniță

Gătește Pui umplut cu ficăței și bacon afumat

Timp de preparare

90 min

Nivel

mediu

Porții

8

Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pe pat de legume, într-o tavă de ceramică albă cu albastru, alături de un bol cu orez și mazăre și o solniță

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • sare și piper
  • 100 gr unt gras
  • Pentru umplut:
  • 500 gr ficăței de pui
  • 150 gr bacon afumat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței mari de usturoi
  • 150 gr ciuperci champignon
  • 2- 3 linguri de ulei
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 franzelă
  • Pentru patul de legume:
  • 2 roșii mari
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei gras, verde

Mod de preparare

Mai întâi pregătim ficățeii pe care îi curățăm bine și îi clătim, apoi îi lăsăm la scurs. Curățăm și tocăm ceapa solzișori, apoi ștergem bine ciupercile și le feliem.

Punem uleiul la încins într-o tigaie adâncă, apoi adăugăm baconul tăiat în bucăți mici, ceapa și ciupercile. Le preparăm până când ceapa își schimbă ușor culoarea. Adăugăm ficățeii scurși și îi amestecăm ușor cu ceapa și ciupercile. Mai adăugăm și un cățel de usturoi tocat mărunt.

Condimentăm ingredientele cu sare, piper și boia de ardei și le preparăm până când ficățeii sunt bine rumeniți. După stingerea focului adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.

Tăiem franzela în cuburi și o amestecăm cu ficățeii și celelalte ingrediente. Adăugăm și o lingură de unt moale, dar și doi căței de usturoi tocați în bucăți mai mari.

Amestecăm bine aceste ingrediente și umplem puiul cu ele. Coasem pielea puiului cu ață de bucătărie, pentru a nu ieși ingredientele din interior.

Pregătim un vas în care să încapă puiul și îl ungem la bază cu puțin unt sau ulei. Așezăm la baza lui bucăți de ceapă, roșii și ardei, apoi așezăm puiul. Presărăm sare șui piper peste el și mai adăugăm două bucăți de unt deasupra lui.

Dăm vasul la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute.

Apoi reducem temperatura la 175 de grade Celsius și așezăm o hârtie de copt, albă, deasupra puiului. Mai preparăm deliciosul pui umplut cu ficăței și bacon afumat la cuptor timp de aproximativ o oră.

Mai verificăm pe parcurs dacă este pătruns.

Apoi ne putem bucura de o friptură delicioasă și suculentă alături de umplutură și legumele din vas, ca și garnitură. Dar mai putem prepara și o garnitură simplă de orez cu mazăre.

Spor și poftă bună!