Gătește Pui cu mazăre și mentă
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
4

Ingrediente
- 600–700 g carne de pui (pulpe și piept sau aripi)
- 400 g mazăre verde (proaspătă sau congelată)
- 2 cartofi medii
- 1 ceapă medie
- 2–3 linguri ulei de măsline
- 150 ml supă de pui sau apă
- 1/2 linguriță sare, piper proaspăt măcinat
- 1–2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri mentă proaspătă tocată (sau 1/2 linguriță mentă uscată)
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie pentru o notă mai intensă.
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea ingredientelor. Taie carnea în bucăți potrivite. Curăță și taie cartofii în cuburi potrivit de mari. Toacă ceapa fin.
Dacă folosești mazăre proaspătă, opărește-o 2–3 minute în apă clocotită și scurge-o.
Într-o tigaie largă, încălzește uleiul. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă.
Adaugă carnea de pui și rumenește-o pe toate părțile.
Adaugă supa de pui (sau apă), acoperă și fierbe la foc mic 15–20 minute, până carnea este fragedă.
Adaugă mazărea și cartofii și mai gătește mâncarea timp de 7–10 minute, cât să rămână ușor ferme, nu sfărâmate.
Ia vasul de pe foc și adaugă sucul de lămâie, menta tocată și (opțional) coaja rasă de lămâie și usturoiul.
Gustă și potrivește de sare și piper.
Lasă delicioasa mâncare de pui cu mazăre și mentă 5 minute acoperită, pentru ca aromele să se întrepătrundă bine.
Apoi servește-o simplă sau cu orez basmati, cu piure de țelină, alături de o salată verde sau de legume.
Spor și poftă bună!
COMENTARII