Gătește Pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente
Ingrediente
- 1 pui întreg
- 2-3 lămâi bio
- 2 crenguțe de cimbru
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 1 căpățână de usturoi
- 1-2 cepe
- sare și piper
- boia afumată
- ketchup picant
- ulei
Mod de preparare
Puiul întreg se pârlește, dacă necesită, se spală bine pe exterior și interior și se tamponează cu prosoape de hârtie. Se curăță 3 căței de usturoi și se pisează cu sare și piper. Apoi se amestecă cu ulei și zeamă de lămâie. Cu acest amestec se masează puiul pe sub piele, atât cât intră degetele și pe deasupra. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se presară cu cimbru și rozmarin. În interiorul puiului se pun căței de usturoi, felii de ceapă și felii de lămâi.
Se așază o hârtie de copt peste pui, apoi o folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru o oră, la 175 de grade celsius.
După acest interval, se scoate tava cu puiul, se înlătură hârtia și folia.
Se unge puiul cu ketchup amestecat cu boia de ardei afumată.
Se mai lasă la cuptor pentru 20-30 de minute, la 165 de grade Celsius.
Este delicios acest pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente, servit cu garnitura preferată.
Spor și poftă bună!
COMENTARII