Gătește Quiche cu ciuperci și șuncă presată
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă cu diametrul de 27 cm:
- 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 200 gr făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece
- un cub de unt pentru uns forma de copt
- Pentru umplutură:
- 4-5 felii subțiri de șuncă presată
- 3-4 ciuperci champignon
- 3-4 roșii cherry
- 2 ouă
- 2 linguri de smântână
- 50 gr de cașcaval sau mozzarella
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului de tartă sărată.
Trecem făina prin sită într-un bol încăpător și o amestecăm cu un praf de sare. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul și amestecăm rapid toate ingredientele frământându-le cu vârfurile degetelor, până când obținem un aluat ușor sfărâmicios. Apoi potrivim textura aluatului picurând câte puțină apă rece.
Împachetăm aluatul pentru quiche cu ciuperci și șuncă presată într-o folie de prospețime și îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, îl modelăm direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Așezăm hârtie de copt în interiorul aluatului pe care o umplem cu boabe de năut sau de fasole. Le folosim pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.
Coacem aluatul de tartă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit, în prealabil. Apoi, îndepărtăm boabele cu hârtia de copt și mai lăsăm aluatul în cuptor 5 minute.
Pentru umplutura tartei sărate așezăm la baza aluatului copt feliile subțiri de șuncă împrăștiate din loc în loc. Peste acestea așezăm felii de ciuperci.
Amestecăm cele două ouă cu smântâna, sare și piper și întindem amestecul peste ingredientele din tavă. Deasupra răzuim cașcavalul și punem din nou tava cu tartă sărată la cuptor, pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm deliciosul quiche cu ciuperci și șuncă presată să se tempereze înainte de a-l porționa și savura cu poftă.
COMENTARII