Tarte sărate

Quiche cu ciuperci și șuncă presată

Pentru una dintre gustările zilei, sau chiar pentru una dintre  mesele principale, merită preparată rețeta de quiche cu ciuperci și șuncă presată. Este o rețetă de tartă sărată inspirată din bucătăria franceză.

Astfel de rețete merg preparate și atunci când dorim să facem curățenie prin frigider. Probabil mai găsim câteva felii de șuncă, de salam sau de alte preparate din carne, puțin cașcaval sau alte brânzeturi, etc.

Ne plac în mod deosebit tartele, atât cele dulci cât și cele sărate.

Dintre rețetele de tarte sărate de pe blog, vă recomand să încercați rețeta de quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry. Este gustoasă, consistentă și aspectuoasă. Combinația de brânză cu spanac este una pe care o adorăm și o preparăm foarte des.

Dintre rețetele de tarte dulci vă recomand să încercați rețeta de tartă cu banane și caramel, denumită tartă Banoffee. Foarte bine și armonios se combină aroma bananelor proaspete cu gustul cremei de caramel.

Cum se prepară rețeta de quiche cu ciuperci și șuncă presată

Pentru tarta din rețeta de față este necesar să coacem mai întâi aluatul simplu. Apoi îl umplem cu ingredientele pentru umplutură și coacem din nou tarta până când este bine rumenită.

Puteți să puneți la umplutură mult mai multe ingrediente decât cele menționate în listă. Puteți adăuga măsline, dovlecei, ardei, etc. Noi preferăm tartele mai simpliste. Mai bine preparăm mai multe tipuri, pe parcurs, să avem diversitate de gusturi.

Găsiți pe blog mai multe rețete de tarte, atât sărate cât și dulci de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de quiche cu ciuperci și șuncă presată.

Quiche cu ciuperci și șuncă presată

Gătește Quiche cu ciuperci și șuncă presată

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Quiche cu ciuperci și șuncă presată alături de roșii cherry

Ingrediente

 • Pentru aluat de tartă cu diametrul de 27 cm:
 • 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
 • 200 gr făină
 • 1 ou
 • 1 praf de sare
 • 2 linguri de apă rece
 • un cub de unt pentru uns forma de copt
 • Pentru umplutură:
 • 4-5 felii subțiri de șuncă presată
 • 3-4 ciuperci champignon
 • 3-4 roșii cherry
 • 2 ouă
 • 2 linguri de smântână
 • 50 gr de cașcaval sau mozzarella
 • sare și piper după gust

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de tartă sărată.

Trecem făina prin sită într-un bol încăpător și o amestecăm cu un praf de sare. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul și amestecăm rapid toate ingredientele frământându-le cu vârfurile degetelor, până când obținem un aluat ușor sfărâmicios. Apoi potrivim textura aluatului picurând câte puțină apă rece.

Împachetăm aluatul pentru quiche cu ciuperci și șuncă presată într-o folie de prospețime și îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, îl modelăm direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Așezăm hârtie de copt în interiorul aluatului pe care o umplem cu boabe de năut sau de fasole. Le folosim pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.

Coacem aluatul de tartă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit, în prealabil. Apoi, îndepărtăm boabele cu hârtia de copt și mai lăsăm aluatul în cuptor 5 minute.

Pentru umplutura tartei sărate așezăm la baza aluatului copt feliile subțiri de șuncă împrăștiate din loc în loc. Peste acestea așezăm felii de ciuperci.

Amestecăm cele două ouă cu smântâna, sare și piper și întindem amestecul peste ingredientele din tavă. Deasupra răzuim cașcavalul și punem din nou tava cu tartă sărată la cuptor, pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lăsăm deliciosul quiche cu ciuperci și șuncă presată să se tempereze înainte de a-l porționa și savura cu poftă.