Gătește Ratatouille pe felii de pâine, gratinate cu cașcaval
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
10

Ingrediente
- 1 vânătă mică
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei roșu (sau galben pentru contrast)
- 2 roșii medii
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi pisat
- Sare și piper, după gust
- ½ linguriță oregano sau ierburi de Provence
- 8-10 felii de pâine (baghetă, ciabatta sau pâine integrală)
- 150-200 g cașcaval ras (sau mozzarella pentru un aspect mai elastic).
Mod de preparare
Pregătirea legumelor. Spală și taie vânăta, dovlecelul, ardeiul și roșiile în rondele subțiri, de grosime uniformă (aprox. 3-4 mm).
Pune rondelele într-un bol, stropește-le cu ulei de măsline, adaugă usturoiul pisat, sarea, piperul și ierburile aromate. Amestecă ușor.
Așază feliile de pâine pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă vrei un plus de textură, rumenește-le puțin la cuptor sau pe grill înainte.
Pe fiecare felie de pâine, așază rondele de legume, alternând culorile (de ex. vânătă, dovlecel, roșie, ardei), astfel încât să obții un efect vizual atractiv.
Presară cașcaval ras peste legume, având grijă să le acoperi uniform.
Coace deliciosul ratatouille pe felii de pâine în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 10-12 minute, până când brânza se topește și se rumenește ușor.
Se servesc imediat, simple sau cu un strop de ulei de măsline extravirgin și frunze proaspete de busuioc, pătrunjel sau alte verdețuri.
Dacă vrei un plus de aromă, poți unge feliile de pâine cu un strat foarte subțire de sos de roșii înainte de a așeza legumele.
Spor și poftă bună!
COMENTARII