Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Red Velvet Lava Cake

Special preparate pentru a celebra dragostea în familie, aceste minunate prăjiturele Red Velvet Lava Cake cuceresc negreșit pe oricine adoră gustul dulce.

Nu se prepară deloc greu, doar necesită atenție deosebită timpul de coacere. Acesta trebuie să fie scurt, pentru a rămâne moi și cursive la interior.

Sunt de mare efect aceste deserturi preparate în spiritul iubiri, mai ales cele colorate în alb și roșu. Una dintre aceste rețete de pe blog, cu mare succes, este rețeta de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone. Vafele sunt și delicioase, dar cuceresc instant și cu aspectul lor deosebit.

Iar dacă doriți o rețetă și mai spectaculoasă, vă recomand rețeta de Red Velvet Cake sau Tort Catifea Roșie. Este, poate, cel mai spectaculos tort cu care putem celebra dragostea.

Iar dacă doriți o formă mai specială pentru un astfel de desert, încercați rețeta de Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.

Cum se prepară rețeta pentru Red Velvet Lava Cake

Dacă cunoașteți desertul Lava Cake clasic, rețeta de față este aceeași, dar cu mici modificări. Rețeta clasică se prepară cu ciocolată neagră, iar cea de azi cu ciocolată albă. Se mai adaugă și puțină cacao pentru a mai estompa din culoarea roșie care ar fi prea stridentă fără aceasta. Compoziția se pune, de obicei în vase mici, rotunde și se coace într-un timp scurt.

Desertul se servește ușor cald pentru a avea efectul scontat, altfel, după răcire compoziția din interior se va întări și nu va mai curge ca lava unui vulcan.

Găsiți pe blog și rețeta clasică pentru Lava Cake. Și mai găsiți rețete de deserturi spectaculoase speciale pentru zilele în care sărbătorim cele mai plăcute sentimente.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Red Velvet Lava Cake.

Porție de Red Velvet Lava Cake decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă

Gătește Red Velvet Lava Cake

Timp de preparare

14

Nivel

mediu

Porții

3

Porție de Red Velvet Lava Cake secționată cu furculița pe o farfurie albă

Ingrediente

  • 250 gr de ciocolată albă
  • 250 gr de unt cu 82% grăsime
  • 3 ouă + 3 gălbenușuri
  • 150 gr de zahăr pudră
  • 25 gr de cacao
  • 75 gr de făină
  • 3 picături de colorant alimentar de culoare roșie
  • puțin unt pentru uns formele
  • zahăr pudră și frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

Începem prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele din listă și a porni cuptorul la 200 de grade Celsius.

Apoi ungem cu unt moale  3 forme cu diametrul de 12 cm.

Într-un bol așezat pe baie de aburi topim ciocolata împreună cu untul. Amestecăm bine până la omogenizare și lăsăm compoziția la răcit. Peste compoziția răcită adăugăm făina și cacao, trecute prin sită.

În alt bol amestecăm ouăle, gălbenușurile, sarea, zahărul și colorantul. Le amestecăm bine până la diluarea zahărului.

Apoi amestecăm cele două compoziții și omogenizăm bine de tot amestecul.

Compoziția pentru Red Velvet Lava cake trebuie să fie cremoasă și cursivă.

Distribuim uniform compoziția în formele de copt și le punem la frigider pentru 10 minute. În acest timp ciocolata cu untul se vor mai întări, pentru a avea timp să se topească la cuptor.

După expirarea celor 10 minute, punem formele în cuptor si le lăsăm pentru aproximativ 12-14 minute.

Sunt gata, când sunt rumenite la exterior, dar la atingere se simt moi și cremoase în interior. Le lăsăm 2-3 minute la temperat apoi le răsturnăm pe farfurii și le putem servi.