Gătește Red Velvet Lava Cake
Timp de preparare
14
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 250 gr de ciocolată albă
- 250 gr de unt cu 82% grăsime
- 3 ouă + 3 gălbenușuri
- 150 gr de zahăr pudră
- 25 gr de cacao
- 75 gr de făină
- 3 picături de colorant alimentar de culoare roșie
- puțin unt pentru uns formele
- zahăr pudră și frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare
Începem prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele din listă și a porni cuptorul la 200 de grade Celsius.
Apoi ungem cu unt moale 3 forme cu diametrul de 12 cm.
Într-un bol așezat pe baie de aburi topim ciocolata împreună cu untul. Amestecăm bine până la omogenizare și lăsăm compoziția la răcit. Peste compoziția răcită adăugăm făina și cacao, trecute prin sită.
În alt bol amestecăm ouăle, gălbenușurile, sarea, zahărul și colorantul. Le amestecăm bine până la diluarea zahărului.
Apoi amestecăm cele două compoziții și omogenizăm bine de tot amestecul.
Compoziția pentru Red Velvet Lava cake trebuie să fie cremoasă și cursivă.
Distribuim uniform compoziția în formele de copt și le punem la frigider pentru 10 minute. În acest timp ciocolata cu untul se vor mai întări, pentru a avea timp să se topească la cuptor.
După expirarea celor 10 minute, punem formele în cuptor si le lăsăm pentru aproximativ 12-14 minute.
Sunt gata, când sunt rumenite la exterior, dar la atingere se simt moi și cremoase în interior. Le lăsăm 2-3 minute la temperat apoi le răsturnăm pe farfurii și le putem servi.
COMENTARII