Gătește Rețeta clasică de ouă umplute
Porții
10
Ingrediente
- 5 ouă fierte tari
- 1 linguriță de muștar cu hrean
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1 gălbenuș de ou crud
- sare și piper, după gust
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
- ceapă verde, pătrunjel, mărar, pentru decor
Mod de preparare
Punem ouăle la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Adăugăm 1/2 linguriță cu sare și o lingură de oțet. Aceste ingrediente sunt necesare pentru ca albușul de la ouăle care se sparg în timpul fierberii să nu se împrăștie prin apă. În plus, ouăle se vor decoji mai bine după răcire.
Fierbem ouăle pentru 10 minute, să fim siguri că albușul este perfect închegat. Le scoatem din apa fiartă într-un vas cu apă rece pentru a opri procesul termic. Le spargem ușor și le lăsăm în apă rece până când sunt bine răcite. Apoi le decojim, le secționăm în două, pe lungime și separăm gălbenușurile. Pasăm bine gălbenușurile, sau le dăm pe răzătoarea mică.
Preparăm o maioneză clasică amestecând muștarul cu gălbenușul crud și picurând treptat uleiul. Apoi amestecăm maioneza cu gălbenușurile fierte, adăugăm sare și piper după gust și boia de ardei. Trecem compoziția prin sită pentru a deveni mai fină.
Cu ajutorul unui posh cu dui stelat umplem albușurile cu această compoziție. Decorăm ouăle umplute cu verdeață, cu boia, sau după bunul plac.
Rețeta clasică de ouă umplute este cea mai simplă și mai des preparată.
COMENTARII