Gătește Risotto cu sfeclă roșie și parmezan
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 250 gr de orez basmati
- 1 sfeclă roșie de mărime medie
- 1200 ml supă de legume
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 50 gr de unt + 1 linguriță de ulei de măsline
- 100 ml vin alb, demi-dulce
- 100 gr de parmezan răzuit
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Curățăm sfecla, o tăiem în cuburi micuțe și o punem la fiert în supa de legume. Nu o lăsăm foarte mult la fiert pentru că se pătrunde foarte repede. Ne interesează să își degaje aroma și culoarea în supă.
Într-o tigaie adâncă sau o cratiță, punem uleiul de măsline și untul la topit. Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt și le călim pentru 2-3 minute, amestecând continuu.
Adăugăm orezul și îl amestecăm cu ingredientele călite, pentru 1-2 minute. Apoi adăugăm vinul. Fierbem orezul până când absoarbe tot lichidul și începem să adăugăm câte un polonic de supă. Amestecăm ușor în orez de fiecare dată când adăugăm supa colorată cu sfeclă roșie.
Nu exagerăm cu fierberea orezului pentru a nu se sfărâma. Orezul trebuie să fie lipicios, dar să rămână ușor al dente.
Când orezul este fiert presărăm parmezanul răzuit și amestecăm ușor pentru omogenizare.
Mai presărăm puțin parmezan și în timpul servirii. Servim deliciosul risotto cu sfeclă roșie și parmezan cald să ne bucurăm de cremozitatea lui.
Spor și poftă bună!
COMENTARII