Mod de preparare
Roșiile, bine spălate le ștergem și le tăiem în două, sau în patru, după cum sunt de mari.
Le stropim cu foarte puțin ulei de măsline și le presărăm cu sare pentru murături, cimbru, oregano și busuioc.
Adăugăm deasupra lor și rondele subțiri de usturoi.
Le dispunem uniform pe grătare ale friteuzei, sau ale deshidratorului.
Selectăm programul ”Uscare”, la valorile implicite( 70 grade/ 8 ore).
Dacă roșiile nu se usucă suficient în intervalul de timp presetat, mai putem prelungi timpul.
Este bine să alegem roșii de același fel și de dimensiuni aproximativ egale, pentru a se usca uniform și în același timp.
După ce scoatem roșiile din aparat, le lăsăm să se mai usuce puțin și la temperatura camerei, apoi le așezăm în borcane sterilizate.
Printre roșiile deshidratate presărăm și câteva capere, o crenguță mică de cimbru și turnăm ulei de măsline până le acoperim.
Înfiletăm capacele borcanelor și așezăm borcanele într-un vas la baza căruia punem o lavetă, sau un ștergar de bucătărie.
Umplem vasul cu apă până la filetul borcanelor și îl punem la fiert, la foc mic, pentru 15 minute de când apa atinge punctul de fierbere. După stingerea focului, le lăsăm în apă până când se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Să vă fie de folos!
COMENTARII