Conserve

Roșii deshidratate în ulei de măsline

Ne plac mult roșiile deshidratate și le folosim la diverse rețete de salate, la rețetele de paste, așa că am pus câteva borcane cu roșii deshidratate în ulei de măsline.

Roșiile se pot deshidrata la soare, în cuptor, sau cu ajutorul deshidratorului.

Noi nu avem deshidrator, dar avem o friteuză mare, cu program de deshidratare.

Tot cu ajutorul ei uscăm și legume pentru vegeta de casă – Vedeți Aici Rețeta!

Foarte bune sunt legumele uscate, se știe că sunt mai aromate decât cele proaspete!

Roșiile trebuie alese din cele mai puțin zemoase. Recomandate sun roșiile lunguiețe, sub denumirea de prunișoare.

Noi am folosit de care am avut, dar le-am ales mai puțin coapte.

Stropite cu puțin ulei de măsline și presărate cu usturoi și oregano devin plăcut aromate.

Printre roșiile uscate am pus și câteva capere conservate, pentru un plus de gust.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de conserve din legume sau fructe!

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel.  Acolo veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Roșii deshidratate în ulei de măsline

Gătește Roșii deshidratate în ulei de măsline

Timp de preparare

8 ore

Porții

3

Roșii deshidratate în ulei de măsline

Ingrediente

  • 2 kg roșii de grădină, nu foarte coapte
  • 5-6 căței de usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • ulei de măsline
  • sare pentru murături
  • capere conservate

Mod de preparare

Roșiile, bine spălate le ștergem și le tăiem în două, sau în patru, după cum sunt de mari.
Le stropim cu foarte puțin ulei de măsline și le presărăm cu sare pentru murături, cimbru, oregano și busuioc.
Adăugăm deasupra lor și rondele subțiri de usturoi.
Le dispunem uniform pe grătare ale friteuzei, sau ale deshidratorului.
Selectăm programul ”Uscare”, la valorile implicite( 70 grade/ 8 ore).
Dacă roșiile nu se usucă suficient în intervalul de timp presetat, mai putem prelungi timpul.
Este bine să alegem roșii de același fel și de dimensiuni aproximativ egale, pentru a se usca uniform și în același timp.
După ce scoatem roșiile din aparat, le lăsăm să se mai usuce puțin și la temperatura camerei, apoi le așezăm în borcane sterilizate.
Printre roșiile deshidratate presărăm și câteva capere, o crenguță mică de cimbru și turnăm ulei de măsline până le acoperim.
Înfiletăm capacele borcanelor și așezăm borcanele într-un vas la baza căruia punem o lavetă, sau un ștergar de bucătărie.
Umplem vasul cu apă până la filetul borcanelor și îl punem la fiert, la foc mic, pentru 15 minute de când apa atinge punctul de fierbere. După stingerea focului, le lăsăm în apă până când se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Să vă fie de folos!