Gătește Roșii umplute cu salată de paste și legume
Timp de preparare
20
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 3-4 roșii mari, nu foarte coapte
- 150 gr paste de dimensiuni mici
- 1 castravete mare
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 2-3 felii de șuncă afumată
- 50 gr mozzarella răzuită
- sare și piper
- 1-2 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriță cu suc de lămâie sau oțet( opțional)
- verdeață pentru decor
Mod de preparare
Începem cu fierberea pastelor în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi scurgem pastele și le trecem prin jet de apă rece.
Continuăm cu pregătirea roșiilor pe care le spălăm bine și le ștergem. Tăiem un căpăcel de la roșii, cel cu codița și le scobim de miez. Lăsăm marginile de aproximativ 5 mm grosime.
Miezul de la roșii îl tăiem în bucăți mici și îl adăugăm într-un bol. Curățăm ceapa și ardeiul și le tocăm în cuburi. Le adăugăm peste roșiile din bol. Tocăm în cuburi și castravetele și îl adăugăm în bol. Preparăm un dressing din ulei cu suc de lămâie sau oțet, sare și piper și îl adăugăm în bolul cu ingrediente. Apoi adăugăm șunca afumată tăiată în cuburi, pastele, mozzarella răzuită, sau brânza feta tăiată în cuburi.
Amestecăm bine toate aceste ingrediente și umplem cupele de roșii cu ele. Așezăm căpăcelele deasupra și dăm minunatele roșii umplute cu salată de paste și legume la rece până în momentul servirii.
Sunt și gustoase și aspectuoase, iar cei ce le vor savura vor fi cuceriți instant.
COMENTARII