Aperitive

Roșii umplute cu salată de paste și legume

Vara mâncărurile noastre de bază sunt supele reci și salatele. De data aceasta vă prezentăm o rețetă de roșii umplute cu salată de paste și legume. Este perfectă pentru orice masă din zi. Este gustoasă și consistentă și poate fi preparată și pentru un platou cu aperitive festive.

Am mai prezentat anterior pe blog o rețetă de roșii umplute cu brânzeturi și condimente. Foarte des o preparăm, mai ales pentru platourile cu aperitive festive.

Pentru că roșiile sunt legumele cele mai apreciate vara, pregătim din ele diferite preparate. Nu lipsește din meniurile zilnice clasica salată de roșii cu castraveți. Însă le mai preparăm și sub formă de supă rece – Gazpacho.

Însă dintre toate rețetele cu roșii de pe blog, cea mai apreciată este rețeta de ciorbă de roșii cu găluște de griș. Este o rețetă veche pe care o preparau mamele și bunicile cu roșii proaspete de grădină. O preparăm și noi atât din roșii proaspete, vara, cât și din roșii conservate, în sezonul rece.

Cum se prepară rețeta de roșii umplute cu salată de paste și legume

Pentru rețeta de față, doar fierbem pastele în modul clasic și le amestecăm cu o salată de roșii cu castraveți, ceapă și ardei. Scobim câteva roșii mari, cărnoase și le umplem cu această salată. Putem adăuga și bucăți mici de șuncă afumată, dar și mozzarella răzuită, sau brânză feta. Este o mâncare perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Dacă sunteți în căutarea unor rețete de preparate din roșii vă invităm să descoperiți pe blog o colecție interesantă de astfel de rețete. Tastați cuvântul ”roșii” în caseta de căutare și le veți descoperi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de roșii umplute cu salată de paste și legume.

Trei roșii umplute cu salată de paste și legume pe o farfurie albă

Gătește Roșii umplute cu salată de paste și legume

Timp de preparare

20

Nivel

ușor

Porții

4

Trei roșii umplute cu salată de paste și legume pe o farfurie albă

Ingrediente

 • 3-4 roșii mari, nu foarte coapte
 • 150 gr paste de dimensiuni mici
 • 1 castravete mare
 • 1 ardei gras
 • 1 ceapă
 • 2-3 felii de șuncă afumată
 • 50 gr mozzarella răzuită
 • sare și piper
 • 1-2 linguri cu ulei de măsline
 • 1 linguriță cu suc de lămâie sau oțet( opțional)
 • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Începem cu fierberea pastelor în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi scurgem pastele și le trecem prin jet de apă rece.

Continuăm cu pregătirea roșiilor pe care le spălăm bine și le ștergem. Tăiem un căpăcel de la roșii, cel cu codița și le scobim de miez. Lăsăm marginile de aproximativ 5 mm grosime.

Miezul de la roșii îl tăiem în bucăți mici și îl adăugăm într-un bol. Curățăm ceapa și ardeiul și le tocăm în cuburi. Le adăugăm peste roșiile din bol. Tocăm în cuburi și castravetele și îl adăugăm în bol. Preparăm un dressing din ulei cu suc de lămâie sau oțet, sare și piper și îl adăugăm în bolul cu ingrediente. Apoi adăugăm șunca afumată tăiată în cuburi, pastele, mozzarella răzuită, sau brânza feta tăiată în cuburi.

Amestecăm bine toate aceste ingrediente și umplem cupele de roșii cu ele. Așezăm căpăcelele deasupra și dăm minunatele roșii umplute cu salată de paste și legume la rece până în momentul servirii.

Sunt și gustoase și aspectuoase, iar cei ce le vor savura vor fi cuceriți instant.