Gătește Rulouri de pui cu legume și roșii coapte
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- sare și piper
- 2 tije de țelină
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roșu
- crenguțe de cimbru
- 1 crenguță de roșii cherry
- ulei de măsline
- oregano.
Mod de preparare
Mai întâi pregătim pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici. Filetăm mai subțire bucățile și le aplatizăm cu ciocanul de șnițele. Apoi le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm deoparte până când pregătim legumele.
Tijele de țelină le tăiem în bastonașe cât să încapă în interiorul bucăților de pui. Le desfacem în foi și le clătim bine, apoi le lăsăm la scurs.
Spălăm ardeiul, îl tăiem pe jumătate și îndepărtăm semințele și nervurile. Apoi tăiem fiecare jumătate de ardei în fâșii.
Dovlecelul îl curățăm și îl tăiem în bastonașe mai groase, dar cu lungimea cât a bucăților de țelină.
Apoi rulăm toate aceste ingrediente în interiorul bucăților de carne. Adăugăm în fiecare rulou și câte o crenguță de cimbru.
Preparăm delicioasele rulouri de pui cu legume și roșii pe grătarul încins.
Roșiile le stropim cu ulei de măsline și presărăm oregano.
Sunt foarte gustoase preparate pe grătar, dar în lipsa acestuia pot fi preparate și pe un grill, la tigaie sau în cuptor.
În timpul servirii roșiile coapte pot fi transformate în sos, amestecate cu lichidul care se scurge pe farfurie, de la rulourile de pui.
Spor și poftă bună!
COMENTARII