Mâncăruri cu carne

Rulouri de pui cu legume și roșii coapte

Pentru iubitorii preparatelor cu carne de pui avem o rețetă de rulouri de pui cu legume și roșii coapte. Nu necesită multe ingrediente, sunt delicioase și ușor de preparat.

Rulourile din piept de pui se pot umple cu multe alte ingrediente față de cele folosite în rețeta noastră. Pot fi adăugate atât legume cât și brânzeturi tari.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de rulouri din carne de porc cu ciuperci în sos de vin alb. Este delicioasă și o preparăm, în special, în sezonul rece. Vara predomină preparatele din carne de pui pentru că este mai ușoară și se prepară mai rapid.

O altă rețetă de pe blog cu piept de pui, pe care v-o recomandăm, este rețeta de piept de pui kievskaia. Este o rețetă de piept de pui umplut cu unt și verdeață. Foarte fraged și suculent iese pieptul de pui preparat astfel, dar și foarte aromat.

Cum preparăm rețeta de rulouri de pui cu legume și roșii coapte

Pentru rețeta de față porționăm pieptul de pui în bucăți mici pe care le batem ușor cu ciocanul de șnițele. Folosim pentru umplere ardei, țelină și dovlecel. Putem folosi mai multe legume cum ar fi și niște păstăi de fasole verde, prefierte, morcovi, etc.

Dacă avem posibilitatea să preparăm rulorile pe grătar, gustul va fi deosebit. Dar în lipsa acestuia putem apela și la celelalte metode de preparare: cuptor, tigaie, grill, friteuză.

Rulourile pot fi savurate și de sine stătător, dar pot fi combinate și cu o salată sau cu garnitura preferată.

Mai găsiți pe blog și o rețetă interesantă de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde. Dar găsiți și alte rețete cu carne de pui, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri de pui cu legume și roșii coapte.

Trei rulouri de pui cu legume și roșii coapte pe o farfurie, alături de două pahare cu băuturi

Gătește Rulouri de pui cu legume și roșii coapte

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

8

Trei rulouri de pui cu legume și roșii coapte pe o farfurie, alături de două pahare cu băuturi

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • sare și piper
  • 2 tije de țelină
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roșu
  • crenguțe de cimbru
  • 1 crenguță de roșii cherry
  • ulei de măsline
  • oregano.

Mod de preparare

Mai întâi pregătim pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici. Filetăm mai subțire bucățile și le aplatizăm cu ciocanul de șnițele. Apoi le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm deoparte până când pregătim legumele.

Tijele de țelină le tăiem în bastonașe cât să încapă în interiorul bucăților de pui. Le desfacem în foi și le clătim bine, apoi le lăsăm la scurs.

Spălăm ardeiul, îl tăiem pe jumătate și îndepărtăm semințele și nervurile. Apoi tăiem fiecare jumătate de ardei în fâșii.

Dovlecelul îl curățăm și îl tăiem în bastonașe mai groase, dar cu lungimea cât a bucăților de țelină.

Apoi rulăm toate aceste ingrediente în interiorul bucăților de carne. Adăugăm în fiecare rulou și câte o crenguță de cimbru.

Preparăm delicioasele rulouri de pui cu legume și roșii  pe grătarul încins.

Roșiile le stropim cu ulei de măsline și presărăm oregano.

Sunt foarte gustoase preparate pe grătar, dar în lipsa acestuia pot fi preparate și pe un grill, la tigaie sau în cuptor.

În timpul servirii roșiile coapte pot fi transformate în sos, amestecate cu lichidul care se scurge pe farfurie, de la rulourile de pui.

Spor și poftă bună!