Mâncăruri cu carne

Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde

Dacă vă plac preparatele din piept de pui, nu ezitați să încercați și această rețetă de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde. Rulada este delicioasă și poate fi servită și pe platoul cu aperitive, feliată subțire.

Se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente. Ficatul de pui preparat cu usturoi verde și ceapă verde se combină perfect cu pieptul de pui.

Tot din categoria rețetelor de ruladă cu piept de pui vă mai recomand de pe blog și rețeta de ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Este delicioasă și foarte aspectuoasă, va fi vedetă pe platourile cu aperitive.

Iar dacă vă place și carnea de porc, vă mai recomand și rețeta de ruladă de porc cu cașcaval și legume. Este gustoasă și arată bine nu doar pe un platou la o masă festivă, dar și la un prânz sau o cină în familie.

Cum preparăm rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde

Pentru a prepara această delicioasă ruladă, mai întâi pregătim ficățeii de pui la tigaie. Îi preparăm cu ceapă verde și usturoi verde. Umplem cu ei pieptul de pui frumos filetat și îl rulăm.

Avem două opțiuni pentru prepararea ruladei. Fie o fierbem, așa cum vom proceda noi, fie o preparăm la cuptor. Este delicioasă în ambele variante.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete de ruladă din mai multe tipuri de carne, chiar și din carne tocată.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde.

Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde cu ceapă verde, feliată pe o farfurie, alături de roșii și salată rucola

Gătește Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

4

Ruladă din piept de pui porționată pe o farfirie albă cu roșii feliate și rucola

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
  • sare și piper
  • 500 gr ficat de pui
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 linguriță cu boia de ardei
  • 1-2 foi de dafin
  • 2-3 ardei iuți.

 

Mod de preparare

Mai întâi curățăm ficatul de pui, îl clătim și îl punem fie în apă rece, fie în lapte. Laptele va stopa scurgerea sângelui din ficat și îl va coagula în interiorul acestuia. În plus, ficățeii vor ieși mai cremoși și mai fragezi.

După ce vor sta în lapte pentru aproximativ 30 de minute, scurgem bine ficățeii și îi tamponăm cu prosoape de hârtie. Apoi îi rumenim într-o tigaie cu ulei, întorcându-i pe toate părțile. Adăugăm și foile de dafin și presărăm sare, piper și boia de ardei.

Când ficățeii sunt pătrunși, adăugăm ceapa verde și usturoiul verde, tocate mărunt. Le amestecăm bine prin tigaia cu ulei și le preparăm pentru 4-5 minute. Transferăm aceste ingrediente într-o sită să se scurgă uleiul și să se răcească.

Pieptul de pui îl filetăm așa încât să obținem 2-3 bucăți întinse, numai bune de rulat. Le aplatizăm ușor presându-le cu o tavă și le presărăm cu sare și piper.

Când ficatul este răcit, îl adăugăm împreună cu ceapa verde și usturoiul verde peste bucățile de carne. Adăugăm și câte un ardei iute, sau câte un ardei capia mai subțire și rulăm.

Înfășurăm ruladele în folie termorezistentă și le fierbem  într-o oală cu apă timp de 30-35 de minute. Bineînțeles că putem prepara ruladele și la cuptor, dacă le dorim sub formă de friptură.

Este absolut delicioasă această ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde, indiferent de modul de preparare.