Gătește Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
2
Ingrediente
- 500 gr carne de vițel
- sare și piper
- 8-10 bucăți de roșii deshidratate
- 1-2 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei
- 1 roșie proaspătă.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea compoziției de umplut rulourile din carne de vițel.
Trecem roșiile uscate prin mașina de tocat sau le mărunțim cu blenderul. Pisăm usturoiul și îl amestecăm cu puțin ulei, ca pentru mujdei, apoi cu pasta de roșii deshidratate.
Carnea de vițel o porționăm în două bucăți pe care le filetăm cât mai subțire. Apoi le aplatizăm cu ciocanul de șnițele și le asezonăm cu puțină sare și piper. Dar ținem cont și de cât de sărate sunt roșiile deshidratate. Punem câte două linguri din pasta de roșii pe fiecare bucată de carne. Apoi rulăm strâns.
Tăiem roșia în 8 felii și așezăm câte patru felii deasupra fiecărui rulou. Legăm rulourile cu ață de bucătărie pentru a nu se desface.
Apoi le rumenim pe toate părțile într-o tigaie cu ulei și le transferăm într-o tavă de cuptor.
Adăugăm și uleiul din tigaie și le mai preparăm la cuptor timp de 50-60 de minute, la 175 de grade Celsius sau până când carnea este pătrunsă.
Le porționăm ușor călduțe și le servim cu o salată, cu legume la tigaie sau cu garnitura preferată.
Spor și poftă bună!
COMENTARII