Mâncăruri cu carne

Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete

Dacă vă plac roșiile uscate, nu ezitați să le testați gustul în diferite rețete de preparate. Puteți încerca și rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete. Se prepară simplu și ușor și nu necesită ingrediente multe. Iar dacă nu vă place carnea de vițel, o puteți înlocui cu carne de pui.

Pentru că piața abundă de roșii deja am început să le conservăm în diferite moduri. Un mod de a ne bucura de gustul acestora mai târziu este uscarea lor și conservarea în ulei de măsline – vedeți aici rețeta. Roșiile se pot deshidrata la soare, în cuptor, sau cu ajutorul deshidratorului. Ne plac mult roșiile deshidratate și le folosim la diverse rețete de salate, la rețetele de paste.

O altă rețetă de roșii conservate pentru iarnă este rețeta de roșii tocate cu ceapă și usturoi. Dar roșiile cu usturoi și ceapă merg de minune la rețeta de ostropel de pui. Merg la fel de bine și la rețetele de pește la cuptor cu sos de roșii. Se pot folosi și la sosuri, la mâncăruri scăzute sau chiar la ciorbe.

Cum se prepară rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete

Rulourile se prepară foarte simplu, din pulpă de vițel filetată mai subțire și aplatizată cu ciocanul de șnițele. În interior se umplu cu o pastă de roșii uscate, amestecată cu condimente. Mai adăugăm și câte două felii de roșii proaspete pentru un plus de gust și aspect.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete, dar și rețete de conserve de roșii de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete.

Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete porționate pe o farfurie cu legume preparate la tigaie

Gătește Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

2

Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete porționate pe o farfurie cu legume preparate la tigaie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vițel
  • sare și piper
  • 8-10 bucăți de roșii deshidratate
  • 1-2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 roșie proaspătă.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea compoziției de umplut rulourile din carne de vițel.

Trecem roșiile uscate prin mașina de tocat sau le mărunțim cu blenderul. Pisăm usturoiul și îl amestecăm cu puțin ulei, ca pentru mujdei, apoi cu pasta de roșii deshidratate.

Carnea de vițel o porționăm în două bucăți pe care le filetăm cât mai subțire. Apoi le aplatizăm cu ciocanul de șnițele și le asezonăm cu puțină sare și piper. Dar ținem cont și de cât de sărate sunt roșiile deshidratate. Punem câte două linguri din pasta de roșii pe fiecare bucată de carne. Apoi rulăm strâns.

Tăiem roșia în 8 felii și așezăm câte patru felii deasupra fiecărui rulou. Legăm rulourile cu ață de bucătărie pentru a nu se desface.

Apoi le rumenim pe toate părțile într-o tigaie cu ulei și le transferăm într-o tavă de cuptor.

Adăugăm și uleiul din tigaie și le mai preparăm la cuptor timp de 50-60 de minute, la 175 de grade Celsius sau până când carnea este pătrunsă.

Le porționăm ușor călduțe și le servim cu o salată, cu legume la tigaie sau cu garnitura preferată.

Spor și poftă bună!