Gătește Salată cu piept de pui la grătar
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Ingrediente
- Pentru prepararea pieptului de pui:
- 750 gr piept de pui dezosat
- sare și piper
- 2 linguri de ulei
- 1 lămâie
- 1 căpățână de usturoi
- 1-2 crenguțe de rozmarin
- 1 lingură de muștar cu semințe
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță cu oțet balsamic
- Pentru salată:
- 1 salată verde
- 1 castravete
- 4-5 roșii
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, galben
- 1 legătură de ridichi
- 1 lămâie
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare
Începem cu prepararea pieptului de pui la grillul cu capac
Masăm bine bucățile din piept de pui cu ulei și suc de lămâie. Le condimentăm cu sare și piper și le așezăm pe grillul încins. Adăugăm și felii de lămâie, căței de usturoi și crenguțe de rozmarin și închidem capacul grillului. După 8-10 minute, întoarcem carne pe partea cealaltă și o mai lăsăm alte 8-10 minute.
Apoi, ungem carnea cu un sos din muștar cu miere și oțet balsamic și o păstrăm acoperită, într-un bol, până când pregătim salata.
Salata se prepară foarte simplu. După ce legumele au fost spălate și scurse se feliază și se adaugă în salatieră.
Pieptul de pui se feliază subțire și se adaugă peste salată.
Dressingul pentru salată cu piept de pui la grătar se prepară amestecând ulei de măsline cu suc de lămâie și sucul rămas în bol, de la pieptul de pui. Se mai adaugă sare după gust și cu acest dressing se stropesc ingredientele din salatieră.
Se servește simplă, sau cu crutoane de pâine,
Ce rămâne din salată se poate împacheta în lipii de tortilla și luate la serviciu pentru pauza de masă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII