Gătește Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet
Timp de preparare
45 min
Porții
6
Ingrediente
- 700 gr ardei iuți, roșii și verzi
- 150 gr ardei bulgărești
- 150 gr ardei capia, roșii
- 250 gr ceapă galbenă
- 250 gr ceapă roșie
- Pentru soluția lichidă:
- 500 ml oțet de vin
- 500 ml apă
- 2 linguri sare pentru murături
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură condimente pentru murături
Mod de preparare
Ardeii iuți și cei bulgărești se spală bine și se toacă rondele, fără a le îndepărta semințele. Iuțeala ardeilor este în nervuri și în semințe.
Ardeii capia se spală, se curăță și se toacă în cuburi micuțe.
Ceapa albă și cea roșie se curăță și se toacă solzișori. Se amestecă cu ardeii.
Pentru soluția lichidă se pun într-un vas, la foc, oțetul cu apa și condimentele.
Când lichidul începe să fiarbă, se adaugă sarea și zahărul, după gust.
Se lasă să fiarbă 1-2 minute.
Între timp, amestecul de ardei iuți cu ceapă se pune în borcanele sterilizate și se îndeasă cât de mult, dar fără a strivi rondelele de ardei.
Se toarnă soluția fierbinte în borcane, se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu o pătură.
Se lasă așa până se răcesc, apoi se etichetează și se transferă în cămară.
Este o salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, plină de culoare și gust.
Nu este exagerat de picantă și se poate servi alături de ciorbe acre, sarmale și diverse mâncăruri.
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII