Gătește Salată de cartofi cu ceapă roșie
Timp de preparare
30 min
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 1 ceapă roșie, mare
- 1 lingură de ulei
- 2 linguri de oțet
- sare și piper
- pătrunjel și mărar, verde
Mod de preparare
Mai întâi pregătim dresingul și ceapa roșie care necesită un timp de marinare în acest dressing. Amestecăm uleiul cu oțetul și puțină sare. Curățăm ceapa și o tăiem în franjuri, apoi o punem într-un bol și adăugăm dressingul peste ea. Acoperim bolul și lăsăm ceapa la marinat aproximativ 30 de minute, după care o scurgem bine. Mai păstrăm și câteva fâșii de ceapă nemarinate, pentru a da un plus de prospețime salatei.
Între timp, spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Când apa începe să fiarbă adăugăm și o linguriță de sare. Lăsăm cartofii să fiarbă până când se pătrund la testul cu furculița.
Scurgem cartofii, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tocăm cuburi. Amestecăm cuburile de cartofi cu dressingul de la ceapă, apoi cu fâșiile de ceapă marinate și cele proaspete. Mai presărăm sare și piper și adăugăm verdeața tocată. Amestecăm bine ingredientele și servim delicioasa salată de cartofi cu ceapă roșie, simplă, sau după preferințe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII