Rețete de post

Salată de cartofi cu ceapă roșie

Una dintre cele mai simple rețete de salată este rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie, pe care o putem savura în orice sezon. Este o rețetă simplă, perfectă și pentru perioadele de post.

Cartofii sunt alimentele cele mai la îndemână pentru orice tip de preparat. Indiferent că dorim o supă sau ciorbă, un aperitiv, un fel principal sau o salată, cartofii pot fi folosiți ca ingredient de bază. Se pot combina în diferite moduri, sunt gustoși, sunt hrănitori și, mai ales, sunt sățioși.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de salată de cartofi cu ton pe care v-o recomand cu încredere. Este foarte gustoasă combinația de ingrediente.

Iar dintre cele mai simple rețete de salată cu cartofi vă recomand rețeta de salată de cartofi cu smântână. Pe cât de simplă, pe atât de bună.

Și dacă ești în căutarea unei garnituri simple, cu un gust deosebit, dar care să fie și de post, rețeta de cartofi la cuptor cu ierburi aromate, poate fi alegerea perfectă.

Rețeta Salată de cartofi cu ceapă roșie

În rețeta de față ceapa roșie face echipă bună cu cartofii și verdeața tocată. Cel puțin, noi adorăm combinația acestor ingrediente. Dressingul este simplu, din ulei cu oțet, sare și piper. Salata poate fi servită simplă, în varianta de post, sau cu brânzeturi, în varianta de dulce.

Găsiți pe blog foarte multe rețete simple cu cartofi. Doar trebuie să tastați cuvântul ”cartofi” și le descoperiți.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas!

Salată de cartofi cu ceapă roșie, într-un bol maro, pe un ștergar verde cu buline

Gătește Salată de cartofi cu ceapă roșie

Timp de preparare

30 min

Porții

4

Salată de cartofi cu ceapă roșie într-un bol rustic

Ingrediente

  • 500 gr cartofi albi
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de oțet
  • sare și piper
  • pătrunjel și mărar, verde

Mod de preparare

Mai întâi pregătim dresingul și ceapa roșie care necesită un timp de marinare în acest dressing. Amestecăm uleiul cu oțetul și puțină sare. Curățăm ceapa și o tăiem în franjuri, apoi o punem într-un bol și adăugăm dressingul peste ea. Acoperim bolul și lăsăm ceapa la marinat aproximativ 30 de minute, după care o scurgem bine. Mai păstrăm și câteva fâșii de ceapă nemarinate, pentru a da un plus de prospețime salatei.

Între timp, spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Când apa începe să fiarbă adăugăm și o linguriță de sare. Lăsăm cartofii să fiarbă până când se pătrund la testul cu furculița.

Scurgem cartofii, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tocăm cuburi. Amestecăm cuburile de cartofi cu dressingul de la ceapă, apoi cu fâșiile de ceapă marinate și cele proaspete. Mai presărăm sare și piper și adăugăm verdeața tocată. Amestecăm bine ingredientele și servim delicioasa salată de cartofi cu ceapă roșie, simplă, sau după preferințe.

Spor și poftă bună!