Gătește Salată de cartofi cu sos de muștar și smântână
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 750 gr cartofi albi
- apă și sare pentru fiert
- Pentru sosul de muștar cu smântână:
- 1 ceapă albă
- 2 -3 lingurițe de muștar franțuzesc Dijon
- 2 -3 lingurițe de muștar franțuzesc cu boabe
- 50 ml vin alb
- 2-3 linguri de smântână
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper
- 1 legătură de mărar verde
Mod de preparare
Punem cartofii la fiert în apă rece, cât să fie bine acoperiți. Când apa începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se diluează. Sarea ajută cartofii să se pătrundă mai rapid, dar le accentuează și gustul. După ce sunt bine pătrunși cartofii, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi tocăm în cuburi mari.
Cât timp fierb cartofii, preparăm sosul de muștar cu smântână.
Curățăm ceapa, o dăm pe răzătoarea mare și o punem la călit în ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă, adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă până se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă cele două tipuri de muștar și smântâna. Presărăm și puțin piper și sare, doar dacă necesită. Lăsăm sosul să fiarbă 1-2 minute, amestecând pentru omogenizare, apoi adăugăm mărarul verde, tocat mărunt.
Amestecăm sosul de muștar cald cu cartofii calzi și putem să ne răsfățăm papilele cu delicioasa salată de cartofi cu sos de muștar și smântână.
Spor și poftă bună!
COMENTARII