Gătește Salată de ciuperci cu ton și castraveciori acri
Timp de preparare
30 min
Porții
10
Ingrediente
- 450 gr ciuperci în saramură
- 450 gr file de ton în ulei de măsline
- 4-5 castraveciori acri
- 1 ceapă roșie
- oțet
- sare și piper
- maioneză clasică, după gust
Mod de preparare
Iată cât de simplu și ușor pregătim această salată de ciuperci cu ton și castraveciori acri!
Mai întâi curățăm ceapa roșie, o tocăm mărunt și o punem într-un bol. Presărăm puțină sare peste ea și o acoperim cu oțet. O lăsăm așa la macerat aproximativ 30 de minute, sau până pregătim și restul ingredientelor.
Punem fileul de ton într-o sită, la scurs. În altă sită, scurgem ciupercile.
Pregătim o maioneză dintr-un gălbenuș de ou, o linguriță de muștar, 200 ml ulei și sare după gust.
Când avem aceste ingrediente pregătite, începem să tocăm mărunt ciupercile și castraveciorii. Le mai scurgem odată și tocate, presându-le în mâini. Nu dorim o salată apoasă, așa că scurgem bine toate ingredientele. Scurgem și ceapa din oțet și amestecăm toate ingredientele într-un bol. Adăugăm și maioneza.
Omogenizăm bine amestecul de ingrediente și gata-i salata. Potrivim gustul cu puțin piper și sare, dacă mai necesită.
Este foarte gustoasă, mai ales cu pâine prăjită!
Spor și poftă bună!
COMENTARII