Salate

Salată de legume cu ciuperci murate

Această salată de legume cu ciuperci murate este atât de gustoasă și consistentă încât o putem servi la orice masă din zi ca atare, sau ca garnitură la o friptură. Are o combinație de arome, texturi și culori ce cucerește și papilele și privirile. Este o salată gustoasă și și foarte sățioasă, dar și foarte hrănitoare.

Rețetele de salată mai consistente pot fi preparate de seara și puse în borcane cu capac, pentru a le servi a doua zi. Putem lu borcanele cu noi în drumeții sau la serviciu, pentru pauza de masă.

Descoperiți aici și o rețetă de salată de varză în straturi, cu țelină și morcov, la borcan. Ne plac mult salatele asamblate la borcan, în straturi frumos colorate și delicios asortate. Sunt așa, de efect, parcă le mâncăm mai cu poftă.

Mai preparăm și salată de vază cu morcovi și țelină la borcan pentru iarnă. Foarte bine ne prind câteva borcane atunci când organizăm mese festive și nu avem timp prea mult de stat în bucătărie.

Preparăm și salată de murături asortate pentru iarnă – vedeți aici rețeta.

Impresii despre rețeta de salată de legume cu ciuperci murate

Rețeta acestei salate se poate adapta după propriul gust. Ingredientele de bază sunt ciupercile murate și mazărea în saramură.

Textura crocantă a legumelor proaspete se combină armonios cu textura cremoasă a mazării și a ciupercilor. Rețeta de ciuperci murate a am prezentat-o anterior – o puteți descoperi aici. Iar dacă nu aveți ciuperci murate, puteți prepara ciupercile și la tigaie, iar la final de preparare adăugați puțin oțet.

De asemeni, dacă nu aveți mazăre în saramură, puteți folosi mazăre congelată, pe care o puteți fierbe pentru câteva minute în apă cu sare.

Descoperiți aici și rețeta de mazăre în saramură, conservată pentru iarnă.

Iar în continuare puteți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de salată de legume cu ciuperci murate.

Porție de salată de legume cu ciuperci murate în farfurie albă

Gătește Salată de legume cu ciuperci murate

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

6-8

Porție de salată de legume cu ciuperci murate în bol

Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 200 g ciuperci murate
  • 200 g mazăre în saramură
  • 4-5 roșii
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ardei grași, roșii
  • 1 morcov
  • sare și piper
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • suc de lămâie, după gust.

Mod de preparare

Tot ce avem de făcut pentru prepararea acestei rețete de salată este să spălăm legumele proaspete și salata verde și să le lăsăm la scurs. Apoi le curățăm și le tocăm în bucăți mai mici, dar neuniforme.

Roșiile le tăiem în sferturi dacă sunt micuțe sau în mai multe felii, dacă sunt mari. Ardeii, după ce îi curățăm de nervuri, semințe și cotoare îi tăiem în fâșii. Ceapa o tocăm pe rotund sau în franjuri, iar morcovul îl dăm pe răzătoare sau îl tăiem în fâșii.

Frunzele de salată verde le rupem în bucăți mai mici. Nu le tocăm cu cuțitul pentru a nu oxida.

Adăugăm toate aceste ingrediente într-un bol încăpător și le amestecăm. Preparăm un dressing din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare și piper cu care stropim ingredientele. Nu adăugăm sare multă pentru că vor fi sărate ciupercile și mazărea.

După ce am amestecat legumele proaspete, scurgem mazărea și ciupercile din saramură și le clătim cu apă rece. Apoi le amestecăm cu ingredientele din bol.

Dacă nu servim delicioasa salată de legume cu ciuperci murate imediat, nu adăugăm de la început salata verde pentru a nu oxida. O adăugăm în timpul servirii.

Spor și poftă bună!