Gătește Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluatul de chifle:
- 500 gr făină
- 20 gr drojdie proaspătă(sau 7 gr uscată)
- 300 ml lapte
- 1 lingură de zahăr
- 50 gr unt
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 ou.
- Pentru salata de ouă cu brânză:
- 4 ouă fierte
- 1/2 linguriță pastă de hrean
- 1 linguriță muștar clasic
- 100 gr cremă de brânză cu verdeață
- 50 gr brânză telemea sau feta
- 1/2 legătură de mărar verde
- 2-3 cozi de ceapă verde.
Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul de chifle, cernem făina într-un bol. Facem o adâncitură în mijloc și punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și 3-4 linguri de lapte cald (nu fierbinte). Lăsăm maiaua de drojdie să se dezvolte până când apar la suprafață bule de aer.
Încălzim și restul de lapte, topim untul și începem să le adăugăm treptat peste drojdia de la mijlocul făinii, amestecând intens toate ingredientele. Apoi frământăm aluatul până când devine elastic și nelipicios.
Îl acoperim cu un ștergar curat și îl lăsăm să se dezvolte la loc cald, timp de o oră.
După ce aluatul s-a dospit îl împărțim în bucăți mici și formăm chifle rotunde. Le așezăm în tava de cuptor, pe hârtie de copt și le acoperim cu un ștergar. Le mai lăsăm să se dezvolte timp de 40-45 de minute. Apoi le ungem cu ou bătut, le crestăm ușor pe jumătate și le coacem pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru a prepara salata de ouă fierte cu brânză, mai întâi curățăm ouăle fierte și le tocăm mărunt. Spălăm mărarul verde și îl tocăm și pe acesta mărunt, la fel și cozile de ceapă verde. Amestecăm într-un bol crema de brânză cu brânza sărată strivită cu furculița, sau tocată în cuburi mici. Adăugăm pasta de hrean și muștarul, mărarul și ceapa verde, dar și ouăle fierte și tocate.
După ce chiflele sunt coapte și răcite, le secționăm pe jumătate și scoatem o mică parte din miez. Apoi le umplem cu salata de ouă cu brânză. Putem adăuga în interior și felii de castraveți, de ridichi, de roșii sau de ardei. Putem adăuga chiar și salată verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII